F3: Egy meglepetés, egy ismerős név – avagy: az utolsó bejelentéshullám a tesztek előtt

Gyakorlatilag majdnem az összes hely elkelt az F3-as mezőny rajtrácsán, egyedül a Jenzer Motorsportnál maradt egy kiadó ülés. Az elmúlt napokban ugyanis újra érkeztek a bejelentések, ami nem is meglepő, hiszen a mai nappal megkezdődnek a szezon előtti hivatalos tesztnapok Bahreinben a fiatalok számára. Ugyanakkor az is kiderült, hogy sajnos nem mindenki tud részt venni az első gyakorláson.


A Hitech GP eltávolította a főszponzor Uralkali feliratait az autóiról és mindeközben bejelentette Nazim Azman érkezését, akivel teljessé vált a pilótafelállásuk. A maláj az elmúlt években a brit F3-ban, valamint az Euroformula Openben versenyzett. Összességében nézve nem ért el rossz eredményeket, de olyan nagyon kimagasló teljesítményt se lehet felhozni (utóbbi bajnokságban tavaly negyedik lett, de tudjuk, hogy az a széria mennyivel gyengébb, mint az FIA F3-as sorozata). Szerződtetése némileg meglepő, hiszen a pletykák egyértelműen Johnathan Hoggard érkezését prognosztizálták, tavalyi beugrásából kiindulva a brit meg is érdemelte volna a teljes szezonos lehetőséget.


Egy ismerős névvel is összefuthatunk, ezúttal a Carlin háza táján, ugyanis szintet lép és bemutatkozik Enzo Trulli. A jó borász és egykori F1-es időmérőmenő, Jarno fia egyelőre elég nagy talány. Tavaly debütált először nemzetközi szinten, télen megnyerte az Arab Emirátusok F4-es bajnokságát, majd egy majdnem teljes szezont teljesített az Euroformula Openben. Ottani teljesítménye eléggé ingadozóra sikeredett, de a szezon végére már sikerült dobogós helyeket szereznie. Kérdés, mit várhatunk a Enzótól F3-as szinten, főleg, hogy nem éppen a legerősebb csapatnál fut majd.


Bár a Jenzer Motorsport még hivatalosan nem jelentette be az utolsó szabad ülésének a gazdáját, de az kiderült, hogy a Bahreinben rendezett teszteken Patrick Pasma fog beülni a harmadik autójukba. A finn neve ismerős lehet a különféle junior bajnokságokból, elég sok felé próbálkozott már, többek között idén télen a Formula Regionál Asia bajnokságban is vitézkedett, ahol futamot is nyert.


A mai nappal tehát megkezdődik a tesztidőszak, azonban a szerdai napot Juan Manuel Correa biztosan kihagyja, miután pozitív Covid-tesztet mértek nála a helyszínen.

Címlapkép forrása: EuroformulaOpen.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.