Verstappen 2028-ig hosszabbított a Red Bull Racinggel

A Forma-1 legjobban fizetett versenyzője lesz Max Verstappen, Hollandiában megjelent sajtóértesülések szerint ugyanis az újdonsült világbajnok évente ötvenmillió eurót fog zsebre tenni az elkövetkezendő időszakban.

Max Verstappen szerződése a Red Bull Racing csapatával 2023 végén járt volna le, a tavaly megnyert világbajnoki címet követően azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ő és csapata, a Red Bull Racing is érdekelt a közös folytatásban. Csütörtök délelőtt ezt végül meg is erősítették: a holland pilóta a 2028-as szezon végéig biztosan az energiaitalosokkal folytatja, tehát az elkövetkezendő hét évben, ami ha minden igaz, a Forma-1 történetének leghosszabb szerződése, ami egy pilótát ugyanazon csapathoz köt.

Hét évig nem nagyon látjuk más csapatnál Verstappent

Fizetést illetően a pontos számokat nem lehet tudni, hiszen azok üzleti titok részét képezik, a Verstappen-családhoz közeli forrásokkal rendelkező De Telegraaf azonban úgy tudja, 50 millió euró lesz a tavalyi világbajnok éves keresete.

Max Verstappent 2014-ben igazolta le a Red Bull Junior Team, és még ebben az évben, a Japán Nagydíj első szabadedzésén megejtette Forma–1-es debütálását a Scuderia Toro Rosso színeiben. Egy év múlva már teljesszezonos szerződést kapott, 2016-ban pedig néhány futamot követően előléptették a Red Bull Racinghez, ahol az első futamát rögtön meg is nyerte. Azóta is itt versenyez.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.