A Haas szerződést bontott Mazepinnel

Vége a találgatásoknak: a Haas bejelentette, felbontja Nikita Mazepin és az Uralkali szerződését. Az egyelőre még nem ismert, hogy ki váltja az orosz pilótát a csapatnál.

Nikita Mazepin 2021-ben érkezett a Haas csapatához, első szezonjában viszont többnyire csak bakijaival és gyenge edzésteljesítményeivel hívta fel magára a figyelmet. Ennek ellenére biztos volt a helye az amerikai istállónál, a csapat főszponzora ugyanis a pilóta édesapja, Dmitry Mazepin által vezetett cég, az Uralkali volt, a nemrég kirobbant ukrajnai háború azonban mindent felborított. A különböző országok motorsport-szövetségei ugyanis egyre-másra jelentik be szankcióikat Oroszország ellen, ráadásul az FIA is retorziókat eszközölt az orosz és fehérorosz személyekkel szemben.

Ennek először az Uralkali vált áldozatául, a Haas ugyanis a barcelonai shakedown utolsó napjára eltávolította autójáról a cég logóit és az orosz nemzeti színeket. Ezt követően mindennapos téma volt, hogy vajon mi lesz Mazepin sorsa, a Haas pedig végül meghozta a döntést: hivatalos közleményben tudatták, hogy a jelenlegi körülmények között nem tudják folytatni együttműködésüket az orosz versenyzővel. Helyettese minden valószínűség szerint Pietro Fittipaldi, a csapat eddigi tartalékversenyzője lesz, ezt azonban még nem erősítették meg.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.