Rocksztárság a mezőny végén: a Team HARD versenyzője lett Rick Parfitt Jr.

Miután az ünnepek alatt megtudtuk, hogy az újonc Dexter Patterson lesz Aiden Moffat csapattársa a Laser Tools színeiben, a címvédő Ash Sutton pedig elhagyta a csapatot a Motorbase kedvéért, a levegőben lógott a kérdés, hogy mi lesz a harmadik Infinti sorsa, amelynek nevezési licenszét nem a csapat, hanem versenyzőjük, Carl Boardley birtokolt. Végülis ezt azt autót a sorozatban tavaly debütáló Rick Parfitt Jr. kapja meg, de nem Moffatték, hanem a HARD versenyzőjeként.

A történet amúgy sem egyszerű, hiszen tavaly a két csapat (plusz az egykori BMR Racing mérnöki gárdája) összerakta erőforrásait és a szezon előtt sokan felrótták a széria vezetésének, hogy a 2021-ben is címvédő Sutton hat hátvédet is kap így magának. Végül erre nem volt szüksége – és a Cuprák nem is voltak valami gyorsak a feladathoz – hiszen erőből és kontans teljesítménnyel szerezte meg harmadik címét Ash. Távozásával viszont felmerült a kérdés, hogy a Sutton miatt létrehozott “armada” egyben marad-e az idei szezonra. Azt tudjuk jó ideje, hogy a tavaly harmadik Infinitit vezető Carl Boardley 2022-ben nem lesz a rajtrácson, két TBL-licenszét pedig ismét a HARD és Laser Tools használja- legalábbis ez szerepelt a decemberi nevezőlistán. Az, hogy az egykori Status Quo gitárosnak, a pár éve elhunyt Rick Parfittnek a fia, Jr. hogyan került Tony Gilham csapatához, az egy nagyon jó kérdés.

A 47 éves (nagyjából félprofi) versenyző tavaly debütált a BTCC-ben, az ExcelR8 Hyundai viszont nem éppen az ő szája ízére volt szabva. Idén – nagy örömére – megkap egy hátsókerék meghajtású autót, de én nem várom, hogy csodákat tud majd tenni vele, sőt Boardley tavalyi eredményeit sem tartom elérhetőnek számára.

A közleményből az tűnik ki, hogy főszponzora, az Upton Steel színeiben, HARD versenyzőként jelentették be, de a Laser Tools meg sincs említve a sztoriban. Mindez azt is jelentheti, hogy az Infiniti a csapat ötödik autója lesz a szezonra, a négy Cupra mellett – bár egyesekben felmerült, hogy egyik helyett. Nos, Gilhamék kapacitása mellett tényleg nem hiányzik nekik még egy autó…

Címlapkép: RJR hivatalos oldala/Adam Pigott Photography
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.