🇶🇦 Moto3: Megbüntették a pole pozícióst és az élmenők nagy részét

A Moto3-as bemelegítő edzés előtt jelentették be, hogy Izan Guevara elveszíti a tegnap megszerzett első rajthelyét, de rajta kívül még jó néhányan csak a mezőny végéről indulhatnak.

Már a tegnapi időmérős cikkben is fejtegettem, hogy kilátásban lehetnek büntetések, miután többen is úgy jöttek ki az utolsó gyors körükre a boxutcából, hogy nem vették figyelembe a célegyenesben mögöttük érkező, körön lévő társaikat, akiknek ezzel teljesen tönkre tették a körüket. Tegnap még semmilyen büntetésről nem volt szó, ma délelőtt azonban a versenyigazgatóság meghozta a szigorú ítéleteket.

A pole pozíciós Guevara, a bajnokság egyik fő esélyese Dennis Foggia, a másik Leopardos Tatsuki Suzuki azok akiket a mezőny végére soroltak felelőtlen motorozásért, ráadásul a verseny során egy hosszú körös büntetést is le kell tölteniük. Foggia ráadásul a célegyenesben cikázásért egy újabb hosszú körös büntetést kapott, így elég nehéz verseny elé néz az olasz. Persze láthattunk már olyat, hogy így is lehet jó eredményeket elérni: pont Foggia mutatott be hasonlót 2020-ban Portimaóban, de említhetnénk Pedro Acosta tavalyi szenzációs győzelmét, amit a boxból indulva aratott ugyanitt, Katarban.

Így Ayumu Sasaki fog majd az első helyről indulni, mellőle Jaume Masia és Andrea Migno indulhatnak. Érdekes versenynek néznünk elébe.

A Moto3-asok futama magyar idő szerint 13:00-kor kezdődik.

Címlapkép forrása: MotoGP.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.