Daytonai váltótársak egy csapatban: Dennis Olsen és Laurens Vanthoor lesznek a Porsche vezérpilótái a DTM-ben!

Ma reggelig annyit tudtunk a Porsche DTM terveiről, hogy három autóval vágnak neki a szezonnak, és Timo Bernhardék autóját az osztrák fiatal, Thomas Preining fogja vezetni.

Viszont ha az ember a megfelelő madárkák csiripelését hallgatta, hetek óta lehetett tudni, hogy az SSR Perfomance két autójának egyikét sem – a tavaly egy fordulóra beugró – Michael Ammermüller kapja meg, hanem két fiatalabb Porsche ász. A belga Vanthoor érkezését sokan biztosra vették, és a gyártó, valamint a versenyző is bőven szórta az erre utaló morzsákat a közösségi médiában. Ami Olsent illeti, őt inkább csak sejteni lehetett.

Aki nem igazán követi a hosszútávú versenyzést, a 30 éves Laurens az Audi gyári versenyző, Dries bátyja (2016-ig ő maga is a bajorok gyári támogatású ásza volt), és a Porsche egyik legjobbja. 2019-ben és tavaly IMSA kategóriabajnok volt a 911-ek volánja mögött (előbb GT Pro a gyári csapattal, tavaly GTD a Pfaff színeiben), négy évvel ezelőtt pedig megnyerte a Le Mans-i 24 órás GTE Pro kategóriáját Michael Christensen és Kévin Estre váltótársaként, akiket remééhetőleg nem kell bemutatnom.

Ami az 5 évvel fiatalabb norvég versenyzőt illeti, Olsen 2017-ben német Porsche Carrera-kupa bajnok volt és másodikként zárta a Porsche-szuperkupát, amit sokan ismerhettek, mivel az F1 egyik betétsorozata. Azóta a legkomolyabb sportautós bajnokságokban láthatjuk Porschék volánja mögött, legnagyobb sikere pedig az Intercontinental GT Challenge megnyerése volt három évvel ezelőtt. Vanthoor és Olsen amúgy váltótársak voltak (KCMG) a január végi daytonai 24 óráson, és végül ők húzták a rövidebbet a Pfaff Porschével vívott, igencsak látványos csatájukban- akkor pont Laurens vezette a 911 GT3-at.

Vanthoor amúgy a WEC szezont futó 92-es Porsche harmadik számú pilótája marad idén, a már emlegetett Christensen-Estre kettős mellett, és Olsen WEC szerepvállalását sem zárnám ki, hiszen több, GTE Am kategóriás Porschében is vannak még szabad ülések.

Maradjunk annyiban, hogy patika egy DTM szezon előtt állunk kedveseim!

Címlapkép: Sam Cobb/Xynamic/KC Motorgroup
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.