TCR Eu: három autóval térnek vissza a bajnokságba Halderék!

Egy év nemzetközi szünet után tér vissza a TCR Európa-kupába a Halder testvérek csapata, amit sokan vártunk, és a 2020-as szezon vége óta eltelt időszak egy örökkévalóságak tűnt.

Két évvel ezelőtt Mike Halder a címért küzdött a bajnokságban, míg húga Michelle lett a TCR sorozatok első nemzetközi, női győztese. Mike a három rosszul sikerült utolsó versenyét követően végül 4. lett év végén, míg testvére éppen csak befért az összetett 15-be.

Ezt követően jött az igazi fekete leves. A Halderéknek technikai és anyagi támogatást biztosító (szintén családi) Fugel csapat – akik azóta is versenyeznek a német bajnokságban – bejelentette, hogy szünetelteti együttműködését a testvérpárral. Ezzel pedig nem csak Halderék WTCR tervei, hanem a teljes 2021-es szezonjuk is kukába került. Végül a 6-7 TCR autót felvonultató Ibériai-bajnokságban kötöttek ki, amire tökéletes angol kifejezés a damage limitation. És ugyan a német bajnokság utolsó két fordulójában indítottak egy Hondát, ezt nem ők, hanem a lengyel Szymon Ładniak vezette.

A pontos terveiket egyelőre nem ismerjük. Mi is annyit tudunk, amennyi Michelle lent linkelt Instagram bejegyzésében is olvasható. Tehát 3 Hondával vágnak neki a TCR Europe idei szezonjának. Nos, ha tippelni kellene, hogy ki kapja meg az utolsó autót, én egy fizetősebb pilótára raknám jelenleg a voksom, már ha egyáltalán a testvérek fogják vezetni az “első kettőt.”

Címlapkép: ADAC Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.