Nico Hülkenberg helyettesíti a koronavírusos Vettelt Bahreinben

Megfertőződött a koronavírussal, ezért kihagyja a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat Sebastian Vettel! A négyszeres világbajnok helyére a csapat tartalékpilótája, Nico Hülkenberg ugrik be az Aston Martinhoz.

Alig 24 órával az első szabadedzés kezdete előtt az Aston Martin bejelentette, hogy Sebastian Vettel elkapta a koronavírust, ezért nem tud részt venni a szezonnyitó hétvégén. Daniel Ricciardo után ő néhány napon belül már a második, akit ledönt a lábáról a betegség, ami betudható – többek között – az FIA enyhített járványügyi protokolljának, például a PCR-teszt elvégzése már nem kötelező, csak ajánlott, és maszkot sem kell már viselni a paddockban. Azonban amíg Ricciardo csak a három tesztnapot kényszerült kihagyni, addig Vettel a Bahreini Nagydíj egész hétvégéjén nem tud részt venni, és a hétnapos kötelező karantén miatt az is kérdéses, hogy egyáltalán Szaúd-Arábiára versenykész lesz-e. A négyszeres világbajnok összességében a kilencedik aktív Forma–1-es pilóta, aki a pandémia kezdete óta megfertőzött a vírus.

Vettel helyén az Aston Martin tartalékpilótája, Nico Hülkenberg versenyez majd, aki már valóságos COVID-beugrónak számít, ez lesz ugyanis a negyedik alkalom, amikor egy fertőzött pilóta miatt versenyezhet. Korábban a 2020-as Brit- és Hetvenedik Évforduló Nagydíjakon helyettesítette Sergio Pérezt, ugyanebben az évben az Eifel Nagydíjon pedig Lance Stroll autóját kormányozta.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.