🇧🇭 F3: Franco Colapinto pole-pozícióval robbant be az F3 mezőnyébe

Mondhatjuk, hogy nagy meglepetés történt az FIA F3 bahreini időmérőjén, az újonc Van Amersfoort Racing ugyanis rögtön pole-pozíciót szerzett Franco Colapintóval a volánnál! Egy másik újonc, Zak O’Sullivan pedig a fordított rajtrácsos futamot kezdheti az élről.

Izgalmas csatára lehetett számítani a szezon első időmérő edzésén, ami végül meg is történt, a végeredményre viszont azt hiszem, kevesen számítottak. A pole-pozíciót ugyanis a szériában most debütáló Van Amersfoort Racing csapat újonc versenyzője, Franco Colapinto szerezte meg egy igencsak impozáns, 1:46.219-es körrel. Az argentin mögött néhány századdal lemaradva a szabadedzés legjobb idejét autózó Roman Staněk végzett a 2. helyen a Tridenttel, őket pedig – szintén – jókora meglepetésre az MP Motorsport újonca, Kush Maini követte. A 4-5-6. helyen az ART Grand Prix három autója következett Saucy–Martins–Correa sorrendben, majd jött a barbadosi Zane Maloney a Tridenttel.

Nem szerepelt túl acélosan az előszezoni teszteken legjobb teljesítményt nyújtó Isack Hadjar: a francia pilóta a 9. helyen végzett, míg csapattársai közül Kaylen Frederick a 19.-, Nazim Azman pedig csak 27. lett. A Charouz csapat legjobbjának Francesco Pizzi bizonyult 23. helyével, míg Tóth László és Ayrton Simmons az utolsó két helyen végeztek. A 12. helyen a Carlin újonca, Zak O’Sullivan zárt, így a fordított rajtrácsos futamot majd ő kezdheti az első helyről, mellőle pedig Oliver Bearman fog rajtolni a Premával.

Nem kellett sokáig várni az idei első problémára a gyorskörre készülőkkel sem: az utolsó pillanatokban Smolyar érkezett mért körön lila szektor után, a második szektormérő pontot követő egyenesben azonban végig olyan pilóták kocogtak, akik éppen saját gyorsköreiket készítették elő. Természetesen mindannyian az ideális íven haladtak, így Smolyarnak esélye sem volt, hogy gyorskörét befejezze. Az orosz pilóta így csak a 8. helyen végzett, de már ez is előrelépés azt tekintve, hogy két napja még úgy volt, hogy ülése sem lesz.

Az időmérő edzés részletes eredményei

Az első futamot szombaton, magyar idő szerint 10:45-től rendezik Bahreinben.

Címlapkép forrása: Formula 3 hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.