🇧🇭 F2: Élete harmadik F2-es időmérőjén megszerezte első pole-ját Jack Doohan

Az F3-hoz hasonlóan egy kategóriával feljebb is újoncpole született, hiszen noha Doohan tavaly év végén ment két fordulót, most kezdi első teljes szezonját.

Alig kezdődött el az időmérő edzés, Ayumu Iwasa rögtön a figyelem középpontjába került. A japán újonc a 2-es kanyarból történő kigyorsítás közben veszítette el a DAMS hátulját és beforgott a sóderágyba. Kísértetiesen hasonlított az eset Nikita Mazepin tavalyi bakijára a Forma–1-es szezonnyitón, Iwasa számára ez a mostani eset hasonlóan kellemetlen lehet. A műszaki mentés idejére piros zászlókat mutattak be.

Aligha így akart a képernyőre kerülni Iwasa

Ahogy a pilóták elkezdték termelni a gyorsköröket, hamar egyértelművé vált, hogy az újonc Van Amersfoort Racing nem csak az F3-ban lesz erős, de alkalomadták az F2-ben is számolni kell velük. Jake Hughes elég erős idővel hívta fel magára a figyelmet és az élre állt, hamarosan pedig ismét meleg pillanatokat élhettünk át: Dennis Hauger volt kissé figyelmetlen, miközben behajtott a boxutcába, ennek pedig majdnem Jüri Vips itta meg a levét. Szerencsére nem történt baj.

Ez közel volt!

Az UNI-Virtuosi csapat ugyanazt a taktikát alkalmazta, amely egy évvel ezelőtt pole-pozíciót eredményezett Guanyu Zhou-nak, nevezetesen hogy a második próbálkozásokra mindenki más előtt kerítenek sort. A stratégia ezúttal is működött: Jack Doohan zavartalanul futott 1:40.542-es ideje rajtelsőséget ért, ugyanis hiába javított az utolsó pillanatokban Pourchaire, Vips és Sargeant is, az ausztrált nem tudták megverni. A három pilóta a fenti sorrendben végzett a 2-3-4. helyeken.

Ralph Boschung tavalyi évben mutatott erős időmérős formája nem tűnt el a télen, a svájci ugyanis az 5. helyre hozta be az autóját, míg az előszezoni tesztek legjobbjának bizonyuló Liam Lawson 6. lett a Carlinnal. Szokatlanul gyengén mentek a Premák, Jehan Daruvala ugyanis csak 7. lett, míg a tavalyi F3-as bajnok Dennis Hauger mindössze a 15. helyen végzett. Hughes a 8. pozícióig csúszott vissza, de ez is erős kezdésnek számít a VAR-tól, a top tízbe pedig még Richard Verschoor, valamint a szabadedzést megnyerő Felipe Drugovich fértek be.

Hauger mellett csalódást okozott még a tavalyi F3-as idény egyik sztárja, Clément Novalak is, aki csak a 18. helyen végzett, de nála is rosszabbul szerepelt a négyszeres F3-as futamgyőztes, korábbi FREC-bajnok Frederik Vesti, aki 19. lett.

A sprintfutamot magyar idő szerint 17:40-től rendezik holnap (az M4 Sport majd felvételről közvetíti 23 órától, streamet >> itt << lehet keresni), míg a hétvége főfutama vasárnap 11:40-kor rajtol (ezt már élőben adja az M4 Sport).

Címlapkép forrása: Jack Doohan hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.