Sajtó: Katar helyettesíti Oroszországot az idei versenynaptárban!

Spanyol sajtóértesülések szerint a Forma–1-ben tavaly debütáló Losail International Circuit adhat otthont története második futamának, miután az Orosz Nagydíj szerződését felbontották!

Miután Szocsi az ismert okok miatt kikerült a versenynaptárból, a Forma-1 elkezdte keresni az Orosz Nagydíjat helyettesítő helyszínt. Az esemény szeptember végére volt tervezve, így egyáltalán nem kell kapkodniuk az illetékeseknek, a spanyol AS értesülései szerint azonban már meg is találták a beugrót!

Losail tavaly debütált a Forma–1-ben egy emlékezetes futammal, a rendező ország pedig 2023-tól kezdődően tíz éves szerződést kötött a sportággal. A jövő évben viszont már egy vadonatúj, kifejezetten a Forma-1 számára tervezett, vélhetően Doha utcáin kialakított pályán látnák vendégül a mezőnyt, idén pedig a szintén Katarban megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság miatt maradt ki a naptárból az esemény. Most azonban úgy tűnik, hogy mégis visszatérhet, az AS ugyanis szinte tényként közli a dolgot, hozzátéve, hogy az elkövetkezendő hetekben hivatalos bejelentés várható.

A lap azt is tudni véli, hogy 2023-ban a dohai utcai pálya mellett a Las vegas-i Nagydíj is csatlakozik a Forma–1-hez! A hírt először egy Las Vegas Locally nevű Twitter-oldal közölte Adam Sternre, a sportsbusinessjournal.com újságírójára hivatkozva, majd később az AS és a GPblog is lehozta.

Szerinted valósak az értesülések? Mondd el véleményed:

Quiz Maker

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.