🇧🇭 F2: Verschoor magabiztos győzelmet aratott az akciódús szezonnyitón

Megkezdődött az F2-es szezon a szombati sprintfutammal, az izgalmakra pedig úgy gondolom, nem lehetett panaszunk!

A fordított rajtrácsnak megfelelően Felipe Drugovich kezdhette az első helyről a futamot, a brazil azonban nem jött el jól, a mellőle induló Richard Veschoor azonnal átvette tőle a vezetést. Nagyon jól jött el Ralf Boschung és Jehan Daruvala is, de Liam Lawson is jól helyezkedett a startot követően. Az első körökben komoly csaták zajlottak, Marcus Armstrong azonban idénre sem barátkozott meg a szerencsével, ezúttal Jake Hughes találta el hátulról és forgatta ki a Hitech új-zélandiját, akinek ezzel véget is ért a versenye. Jött a biztonsági autó, a brit pedig 10 másodperces időbüntetést kapott.

Az újraindításnál Verschoor szépen eljött, azonban jött az újabb dráma: Pouirchaire autója adta meg magát, az egyik fő esélyes versenyző tehát nullázással kezdte az évet.

Lawson miután nem tudta megelőzni Daruvalát, kénytelen volt hátrafelé nézelődni, ugyanis Drugovich kezdte el támadni. Az új-zélandi jól védte a támadásokat, az élbolyban leginkább ők szolgáltatták az akciót egy ideig.

A 13. körben Vips törte meg a nyugodt autózást, mikor kíméletlenül bevetődött Doohan mellé az 1-es kanyar féktávján. Azt észt nagyon érezte ezeket a féktávokat ma és szépen jött fel az eredménylistán.

Hughes végül az időbüntetés nélkül is megbűnhődött, hiszen megállt alatta a VAR, félrehúzódott, de jöhetett egy rövid VSC fázis. Előtte azonban még Daruvala megelőzte Boschungot.

Az indiai és a svájci öldöklő küzdelmet folytattak az újraindítást követően a második helyért, Verschoor pedig köszönte szépen, ismét meglépett. Mögöttük Lawson, Drugovich és Vips játszottak egymás idegeivel.

Daruvala nagy nehezen végül ellépett Boschungtól, aki megkapta a nyakár Lawsont. A Red Bull junior kíméletlen módon ment el mellette és jött fel a dobogós pozícióba.

A futamot a végig magabiztos Verschoor nyerte, Daruvala és a fentebb említett Lawson előtt.

Érdemes még kiemelni Ayumu Iwasa teljesítményét, aki a tegnapi időmérős baklövése után gyönyörűen felzárkózott egészen a 8. helyig, de Dennis Hauger is megszerezte első F2-es pontjait.

https://twitter.com/Formula2/status/1505235231804166151?cxt=HHwWjsC48fvd1eMpAAAA

Végeredmény:

Soha rosszabb nyitófutamot, holnap pedig 11:35-től jön a főverseny, amit már az M4 Sport is élőben közvetít.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.