🇧🇭 FP3: Verstappen elfékezett gumival is megnyerte a harmadik szabadedzést Bahreinben

Max Verstappen azok után is megautózta a harmadik szabadedzés legjobb idejét Bahreinben, hogy előtte elfékezte a gumijait. Látszólag csökkentette autója pattogását a Mercedes, a Haas pedig egyelőre remekel.

Hasonlóan a tegnapi első szabadedzéshez, a harmadik is kevésbé mérvadó Bahreinben az eredmények szempontjából, ugyanis sem az időmérőn, sem a futamon nem nappali világosság mellett köröznek a versenyzők. Ennek ellenére a legtöbben megpróbáltak mindent beleadni, és noha a köridők elmaradtak a tegnapiaktól, azért láthattunk egy-két érdemleges, kvalifikációs próbálkozást.

A harmadik gyakorlást a két Alfa Romeo nyitotta, az első, félig-meddig éles kört pedig Lewis Hamilton autózta. Húsz perc elteltével Sergio Pérez, valamint a Ferrari párosa nyitották az igazi egykörös próbálkozások sorát, majd jött Max Verstappen és 1:33.035-tel azonnal helyre tett mindenkit. A holland idejére Charles Leclerc válaszolt volna, a Ferrari azonban a 11-es kanyarban megcsúszott és a sóderágyban kötött ki.

Leclerc egy alkalommal kissé túleröltette az egyik kanyart

Az események az utolsó 25 percben pörögtek fel újra. Hamilton 1:33.121-gyel megautózta saját legjobb idejét a hétvégén, amivel a 2. helyre jött fel (apró szépséghiba, hogy Verstappen ettől egy másodperccel jobbat tudott tegnap), majd érkezett George Russell és elsőként bemenve 1:33 alá, átvette a vezetést. A Mercedes még mindig látványosan pattogott az egyenesekben, de közel sem annyira, mint tegnap, az irány tehát jó, amerre a csapat elindult.

Verstappen újabb próbálkozását tönkretette egy elfékezés a célegyenes végén, a holland azonban a rendszerek újratöltése után ismét megpróbálkozott és a vibráló gumikkal is megszerezte az első helyet, 1:32.544-gyel. Az utolsó tíz percben még Leclerc és Pérez is javítottak, de a világbajnoki címvédőt egyikük sem tudta megverni, a Red Bull pilótája így háromból két szabadedzés-győzelemnél tart eddig.

Erős teljesítményt nyújtott az Alfa Romeo, a Valtteri Bottas – Guanyu Zhou páros a 8-9. helyen végzett, de még érdekesebb volt a két Haast figyelni. Kevin Magnussen ugyanis 1:33.437-tel a 7. helyen végzett, mindössze három tizeddel elmaradva Hamiltontól, míg Mick Schumacher két alkalommal is lila középső szektort futott, de először az első-, másodszor pedig az utolsó szektort rontotta el, így végül csak a 14. helyen zárt. Folytatódott a Mercedes ügyfélcsapatainak viszonylagos gyengébb teljesítménye: a két McLaren csak a 11. és a 15. helyen zárt, az Aston Martinok a 10. és a 12. helyet szerezték meg, míg a két Williams a 17. és a 19. pozícióban végzett. Yuki Tsunoda nem autózott mért kört.

A harmadik szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Folytatás 16 órától az időmérő edzéssel!

Címlapkép forrása: Max Verstappen hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.