🇧🇭 F3: Martins nyerte a vasárnapi futamot Bahreinben

Túlságosan nem rágtuk le a körmeinket izgalmunkban az F3 vasárnapi futamán Bahreinben, melyet az ART csapatához frissen igazoló Victor Martins nyert meg.

A tegnapi időmérő edzés megnyerését követően a Van Amersfoort Racing újonca, Franco Colapinto rajtolhatott az élről, aki meg is őrizte a vezetését, a nyomában Roman Staněkkel. Maga a rajt elég tiszta volt, másodpercekkel később azonban már jöhetett is a biztonsági autó, miután két újonc, Zane Maloney és Francesco Pizzi is megpördültek, lefullasztva kocsijaikat. A barbadosi számára különösen fájhatott a kiesés, hiszen tegnapi 4. helye után a 7. pozícióból rajtolva ezúttal is esélye lehetett volna egy szép pontszerzésre. Caio Collet autója ugyancsak megsérült, a brazil akkor rongálta meg felfüggesztését, amikor Maloney megpördülő autóját próbálta elkerülni.

Az 5. körben indult újra a verseny és jött is a következő akció: Staněk ért össze Aleksandr Smolyar autójával, a megrongálódott első szárny pedig defektet okozott a cseh pilótának. Staněk tegnap is hasonló okok miatt esett hátra, igazán peches hétvégén van tehát túl a Trident fiatal versenyzője. A Hitech csapat újonca, Nazim Azman ugyancsak megállt a pályán, így jöhetett egy virtuális SC-szakasz, a maláj pedig öt körön belül az ötödik kiesővé lépett elő.

Miközben teltek a körök, Arthur Leclerc-t volt érdemes figyelni. A monacói tegnap is szép felzárkózást mutatott be a 13. helyről, és ezúttal is remekelt. A 7. körben már a 7. helyen haladt, majd Isack Hadjar megelőzésével feljött hatodiknak. Eközben a dobogó legalsó fokáért is nagy csata zajlott Smolyar és Juan-Manuel Correa között, melyből az amerikai keveredett ki győztesen. Smolyar később Hadjarral is összecsapott, ami miatt utóbbi kapott egy defektet, így ígéretesen induló versenye tragikus véget ért.

Staněk kiesésével Martins lépett előre a 2. helyre Colapinto mögé, és kihasználva a mögöttük lévő viaskodásokat, féltávra kényelmes előnyt építettek ki maguknak. Látszott azonban, hogy a francia gyorsabb, és hiába Colapinto minden igyekezete, Martins végül a 15. körben az élre állt. Ekkorra már a szenzációs Leclerc haladt mögöttük a 3. helyen, aki a 18. körben becserkészte Colapintót is, az argentin kálváriája pedig tovább folytatódott, amikor kapott egy ötmásodperces időbüntetést, mert túl szélesen használta a pályát.

Leclerc a végére másfél másodpercre megközelítette Martins-t is, de előzni már nem maradt lehetősége, a korábbi Formula-Renault Eurocup bajnok így megszerezte első F3-as győzelmét az ART Grand Prix színeiben, összességében pedig másodszor diadalmaskodott a sorozatban. Jól jellemzi a széria kiszámíthatatlanságát és a változatos eredményeket, hogy Martins tegnapi kiesésével együtt is vezeti az összetett értékelést, egyetlen ponttal megelőzve Leclerc-t, aki másodikként ért célba. Colapinto büntetését követően a dobogó legalsó fokára Grégoire Saucy állhatott fel, így ő is dobogóval indított első F3-as hétvégéjén.

A végeredmény

Címlapkép forrása: ART Grand Prix hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.