🇮🇩 Moto2: Chantra élete első győzelmét szerezte

Még el sem kezdődött a verseny, amikor már két biztos információ volt. Pedro Acosta még a második szabadedzés után kapott hosszúkörös büntetést a futam elejére, miután sárga zászló alatt bukott. A versenyzők pedig a rajtra várakozva tudták meg, hogy a versenytávot a kétharmadára rövidítették a “pálya állapota miatt”, jelentsen ez bármit. Később a verseny közben a MotoGP futamot is lerövidítették a táv háromnegyedére hasonló okok miatt. Közben néhány csepp eső is leesett amolyan ijesztésnek, de az végül érdemben nem befolyásolta a versenyt.

A rajtnál Chanta tört az élre, és a thaiföldi versenyzőt nem is nagyon látták ezen a versenyen. Bár jó előjellel kezdtek az angol pilóták, Lowes tempója ezúttal elmaradt az élmezőnytől. Dixon a pole pozícióból ugyan vesztett pár helyet, de a második helyig már visszaküzdötte magát, amikor is elesett. Corsi versenye sem tartott tovább, ő is a kavicságyban fejezte be.

A katari győztes Vietti is ott volt az elejében, a verseny közepén megelőzte Lowes-t, majd 9 körrel a vége előtt átvette a 2. helyet Canettől. Üldözőbe vette ugyan, de Chantra ezúttal érinthetetlen volt. Acosta nagy tempóval kezdte a felzárkózást a korai büntetés után, de a 9. helynél előrébb nem tudta verekedni magát. Nagy csatában volt az egy évvel korábbi Moto3-as világbajnokkal, Arenas-szal.

Csapattársa, Fernandez sem tudott eljönni az elejével, folyamatosan a nagy bolyban harcolt, és le is maradt az első négyesről. Mire átverekedte magát a csapattársán, majd a további ellenfeleken, Lowes már messze volt tőle, így mindössze az 5. helyre futotta.

Somkiat Chantra első győzelmét szerezte Indonéziában, így a MotoGP történetében először ünnepelhetnek thai futamgyőztest. Korábbi legjobb eredménye egy 5. hely volt, tehát még dobogóra sem állhatott korábban, ezúttal viszont nem volt kérdés. Vietti először egymás utáni versenyen a dobogón, ráadásul a pontversenyben megőrizte a vezető pozíciót. Hozzá hasonlóan Canet is két dobogóval kezdte a szezont, a katari második hely után ezúttal harmadik lett. Őket ezúttal is Lowes, valamint Fernandez követte.

Képek forrása: motogp.com, MotoGP Twitter

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.