🇮🇩 MotoGP: Oliveira nyerte a halasztott versenyt

A MotoGP verseny előtt óriási eső zúdult a pályára, így az eredeti időpontban nem lehetett elrajtoltatni. Marc Marquez a warm up-on elszenvedett súlyos bukása miatt kihagyta ezt a futamot. A többiek viszont ott voltak a halasztott versenyen.

Az eredeti időponthoz képest 75 perccel halasztott versenyen a pole pozícióból rajtoló Quartararo egy körig tartotta is a vezetést, akkor azonban Oliveira és Miller is elment mellette. A Ducati ezúttal is csak egy versenyzővel volt az élmezőnyben, később viszont Zarco is felzárkózott. Martin vesszőfutása folytatódott, ezúttal senki nem volt körülötte, de ismét elesett, így hiába a legjobb Ducatis egy körön, továbbra is pont nélkül áll. Sokkal jobban Bagnaia sem áll, aki mindössze a 15. lett ezen a futamon.

Miller az élre tört, és néhány körig vezetett is, ám Oliveira néhány kör után megelőzte. Az élen növelni is kezdte az előnyét, mögötte viszont átrendeződtek a helyek. Rins kezdett visszacsúszni, Quartararo pedig zárkózni, így a verseny végére Miller, Zarco és Quartararo kezdett nagy csatába. A világbajnoki címvédő tempója rendkívül jó volt a végére, így simán átlépte a Ducatikat, és még Oliveirát is üldözőbe vette, de arra már nem maradt ideje.

A pocsék időmérő után a Suzukinak a verseny már jobban jött ki. Rins sokáig a dobogós helyekért is harcban volt, Mir pedig szépen felzárkózott. Az eredmény ugyanaz, mint Katarban, csak fordított sorrendben közöttük. A legizgalmasabb párharc viszont mögöttük volt, ahol a legutóbbi élmezőny társaságával csatázott az újonc Darryn Binder. A két testvér azonban nem kímélte egymást a pályán, Brad Binder kemény előzéssel szerezte meg a 8. helyet. Hasonló, bár kevésbé látványos küzdelem zajlott a két Espargaro között is. Az ígéretesnek tűnő Honda teljesen elveszett Mandalikában.

A katari erőviszony teljesen a feje tetejére állt, hiszen Indonéziában három teljesen másik pilóta állhatott dobogóra. Oliveira győzött a KTM-mel, a világbajnoki címvédő Quartararo második, Zarco pedig harmadik lett. Bastianini 11. helyével továbbra is vezeti a pontversenyt, de elképesztően szoros lett az állás. A 30 pontos Bastianinit Brad Binder 28, Quartararo 27 ponttal követi, Oliveira pedig feljött a 4. helyre. Zarco 24 pontos, mögötte pedig négyen is 20 ponttal állnak két futam után: Pol Espargaro, Aleix Espargaro, Rins, valamint Mir.

Képek forrása: motogp.com, MotoGP Twitter

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.