🇦🇺 Tasmania: Van Gisbergen a brillírozó Feeney-t legyőzve duplázott

Házon belüli Red Bull csatát hozott a második verseny a Symmons Plains Racewayen, miközben a fő riválisok megint elvesztek a mezőnyben.

Red Bull első sor született a második versenyre, Shane van Gisbergen szerezte meg a pole-t, de újonc csapattársa csupán két tizedre maradt el a bajnoktól. A tegnap összemenő Mark Winterbottom és David Reynolds alkották a második rajtsort, míg a tegnap élről induló Cameron Waters csak tizenegyedik, a szombaton betliző Chaz Mostert pedig mindössze a tizenhatodik helyről indulhatott. Ennél már csak az Erebus csapat számára sikerült katasztrofálisabban az edzés, ők kibérelték az utolsó két helyet a rajtrácson.

A lámpák kialvását meglepetésre Broc Feeney kapta el jobban és lerajtolta tapasztaltabb csapattársát, akit már a “nagy haverja” Reynolds is szorongatott, de a Mustangos már nem tudta megelőzni Gizzy-t.

A mezőny sűrűjében megint zajlott az adok-kapok, André Heimgartner és Jack Le Brock akadtak össze és vágódtak bele a bokszutcafalba. Érdekesség, hogy utóbbi tegnap pont ugyanitt csúszott ki, csak akkor a falazást megúszta. Ezúttal viszont mindkettejüknek véget ért a verseny, ráadásul a gumifal is rendesen megrongálódott, így piros zászlóval meg is állították a versenyt.

Az újraindítást Feeney tökéletesen kezelte, szépen jött el, azonban van Gisbergen nem sokáig akarta megadni csapattársa számára az élen való autózást. A hosszú, nyújtott egyenesen végén egy merész féktávval ki is fékezte az újoncot és átvette a vezetést a 8. körben.

A következő körben a mezőny fizetős versenyzői találták meg egymást a visszafordítóban. Jake Kostecki fordult kicsit szélesen, miközben belül már Jack Smith és Macauley Jones fordultak. Kivédhetetlenné vált az ütközés, Kostecki és Smith felfüggesztése bánta.

Hamarosan megkezdődtek a kötelező kerékcserék, leginkább a középmezőnyből jöttek be. A tegnap dobogóra álló Will Davison kiállását elszúrta a DJR, a jobb hátsó kereket nehezen bírták felrakni, sok idő elment, kör hátrányba is került a rövid pályán.

Hatalmas csata zajlott Waters és az egyébként kimondottan szépen teljesítő Tim Slade között. A nyújtott egyenesben egymás mellett izmoztak, majd összeértek, Slade pedig lement a fűre, majd utasként csúszott be a derékszögű kanyaron keresztül a pályára. Szerencsére nem lett csatanás, Waters időben észlelte a bajt és inkább szélesen fordult a kanyarra (tavaly TCR Ausztráliában láthattunk ott egy nagy ütközést, akkor az egykori Supercars versenyző, James Moffat került hasonló helyzetbe, csak ő már nem tudta elkerülni az ütközést). Slade sem esett egyébként ki, csak nagyon visszaesett ezzel a kicsúszással.

Az élen aztán újabb változás történt: a kiállás után Feeney visszavette a vezetést. Gizzy azonban újfent nem akart ebbe beletörődni, hogy a tinédzser legyőzze. Meg is történt az újabb előzés az új-zélandi részéről.

Később a visszafordítóban akadt össze Bryce Fullwood és Thomas Randle. Előbbi egy áthajtásost kapott az incidensért, még utóbbi nagy nehezen vissza tudott térni a versenybe a pálya széléről.

Ezután már nem változott a helyzet, van Gisbergen duplázott, akárcsak a Triple Eight, hiszen Feeney bejött másodiknak, ezzel első dobogóját megszerezve, a harmadik Reynolds lett.

Bár a címvédő elorozta a győzelmet újonc csapattársa elől, nincsen kétségeim afelől, hogy előbb-utóbb a 19 éves srác is a dobogó tetején pezsgőzhet.

Tasmania 2. futam végeredménye:

1.Shane van Gisbergen
Holden Commodore ZB
2.Broc Feeney
Holden Commodore ZB2.417
3.David Reynolds
Ford Mustang GT3.717
4.Chaz Mostert
Holden Commodore ZB4.238
5.Anton De Pasquale
Ford Mustang GT9.012
6.Mark Winterbottom
Holden Commodore ZB11.515
7.Scott Pye
Holden Commodore ZB14.556
8.James Courtney
Ford Mustang GT17.430
9.Lee Holdsworth
Ford Mustang GT17.697
10.Todd Hazelwood
Holden Commodore ZB19.320
11.Nick Percat
Holden Commodore ZB21.481
12.Will Brown
Holden Commodore ZB23.704
13.Macauley Jones
Holden Commodore ZB23.895
14.Chris Pither
Holden Commodore ZB24.665
15.Tim Slade
Ford Mustang GT26.738
16.Will Davison
Ford Mustang GT26.965
17.Cameron Waters
Ford Mustang GT45.484
18.Bryce Fullwood
Holden Commodore ZB1 lap
19.Brodie Kostecki
Holden Commodore ZB1 lap
20.Jack Smith
Holden Commodore ZB7 laps
21.Thomas Randle
Ford Mustang GTKiesett
22.Andre Heimgartner
Holden Commodore ZBKiesett
23.Jake Kostecki
Ford Mustang GTKiesett
24.Jack Le Brocq
Holden Commodore ZBKiesett
25.Garry Jacobson
Holden Commodore ZBKiesett

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.