🇸🇦 F2: Drugovich könnyedén nyert, a bajnoki éllovassal a csapat babrált ki

Nem rágtuk le a tíz körmünket, de meglepetésre egy biztonsági autó mentes versenyt láthattunk a szűk utcai pályán, amely Drugovich győzelmet hozott.

Ezúttal is kissé nehézkesen kezdődött meg a verseny. Már felsorakoztak az induláshoz, azonban a negyedik lámpa sárgára váltott és egy extra formációs körre elment a mezőny. Az ok sajnos ismeretlen maradt.

Másodjára már sikerült elrajtolniuk. Az első sor szépen eljött, Drugovich meg is tartotta a vezetést Verschoor előtt, mögöttük Armstrong következett. Jól sikerült az első kör Lawson számára, aki lerajtolta Boschungot, majd az utolsó kanyarban kifékezte Hiteches honfitársát is.

Később a gyengén rajtoló svájcit Iwasa kezdte el támadni, a 4. körben pedig sikerült is megelőznie, majd érkezett volna Vips is. Boschung végül levágta az első sikánt, így tudta csak megvédeni a helyét az észttel szemben (ezért kapott is később 5 másodperces időbüntetést). A kör végén aztán a Red Bull junior ténylegesen átfűzte magát a Campos Racing versenyzőjén, aki ezután Haugert kapta meg a nyakára.

A norvég egyébként remek tempót autózott a közepes keverékű gumikon és ő is megelőzte a svájcit.

A boxkiállások a 7. körben kezdődtek meg, Daruvala és Sato jöttek be új abroncsokért.

Közben Pourchaire került megint bajba, megint a technika adta meg magát, valószínűleg a váltóval lehetett gond. Bajnoki éllovasként érkezett meg Szaúd-Arábiába, de nulla ponttal távozott a francia.

A 9. körben Drugovich jött be az élről, akárcsak Armstrong. Ezúttal egyébként sokkal összeszedettebbeknek hatottak a kerékcserék, mint Bahreinben.

Egy körrel később Verschoor, Lawson, Iwasa és Vips is bejöttek. Jött is a dráma, a Carlin elrontotta, nem rögzítették jól Lawson egyik kerekét, az új-zélandi pedig a boxutca végén félre kellett, hogy húzódjon. Nagy kár érte, mert eddig nagyon konstansan versenyzett. De Vips kiállását is elszúrhatták megint, mert az észt is nagyon visszaesett.

A versenynek ezen a pontján úgy nézett ki, hogy azok csinálták jól, akik hamar kijöttek: Daruvala és Boschung is több pozíciót nyert ezzel. Közben az élen a közepes keveréken rajtoló Hauger, Novalak, Doohan, Sargeant és Caldwell igyekeztek minél nagyobb előnyt kiépíteni a többiekkel szemben.

A tavalyi F3-as csapattársak is megtalálták egymást: Doohan és Novalak küzdöttek az ideiglenes második helyért. Az ausztrál levágta a sikánt, majd visszaengedte a franciát, később viszont újra megelőzte.

A 22. körre aztán elfogytak a közepesek is és elkezdtek jönni lágyakért. Így ismét Drugovich került az élre, az eltérő stratégián lévők közül pedig Hauger állt a legjobban.

Vesti még bemutatott egy megforgást a végén, emiatt sárgát lengettek, változás már nem történt.

Drugovich magabiztos előnnyel rajt-cél győzelmet aratott, Verschoor hozott egy újabb erős eredményt, Daruvala pedig a jó stratégiával még felfért a dobogóra.

Futam végeredménye:

1.Felipe Drugovich
MP Motorsport
2.Richard Verschoor
Trident2.300
3.Jehan Daruvala
Prema Powerteam15.300
4.Jake Hughes
Van Amersfoort Racing19.100
5.Marcus Armstrong
HitechGP20.500
6.Dennis Hauger
Prema Powerteam21.000
7.Ayumu Iwasa
Nissan e.dams27.100
8.Roy Nissany
Nissan e.dams28.400
9.Jack Doohan
Virtuosi Racing28.800
10.Jüri Vips
HitechGP32.100
11.Enzo Fittipaldi
Charouz Racing System32.600
12.Logan Sargeant
Carlin37.600
13.Calan Williams
Trident38.200
14.Clement Novalak
MP Motorsport42.300
15.Ralph Boschung
Campos Racing47.600
16.Olli Caldwell
Campos Racing48.700
17.Marino Sato
Virtuosi Racing50.300
18.Frederik Vesti
ART Grand Prix1 lap
19.Liam Lawson
CarlinKiesett
20,Theo Pourchaire
ART Grand PrixKiesett

Legközelebb Imolában, szűk egy hónap múlva láthatjuk újra pályán az F2-es mezőnyt.

Címlapkép forrása: Formula-2.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.