Josh Cook és Jade Edwards is a BTC versenyzői maradnak, míg a rajtrácsunk végül 29 autós lehet

Az utóbbi hetekben kezdett konkretizálódni a Brit Túraautó-bajnokság rajtrácsa, és a napokban végre a “legcsendeseb csapat”, a BTC Racing is bejelentette első két versenyzőjét.

Sajnos negatívabb híreink is voltak ez elmúlt időszakban, és a BTC bejelentéseiből tudtuk meg, hogy biztosan nem lesz a várt, 32 autós rajtrácsunk. Steve Dudman csapata ugyanis visszaadta a széria vezetésének a negyedik, kölcsönbe kapott licenszét, és a hírek szerint a Dynamics és Speedworks csapatok sem fogják felhasználni a sajátjukat. A pletykák szerint mindkét gárda arra gyúrt, hogy ha találnak egy megfelelő büdzsével rendelkező versenyzőt, akkor indítanak harmadik autót, hanem pedig visszaadják kölcsönbe kapott licenszüket. Mindez egyben azt is jelenti, hogy Matt Neal biztosan nem tér vissza idén, és fia Henry sem debütál a BTCC-ben.

Áttérve a BTC Racingre, a csapat tegnap erősítette meg Jade Edwards maradását. A hölgyversenyző tavaly első teljes szezonját futotta a sorozatban, a hondás gárdával, idén pedig már komolyabb eredményekért harcolna velük.

Egy nappal később, ma délelőtt érkezett a sokunk által várt hír is: Josh Cook sorozatban negyedik évét kezdi meg a BTC-vel. A tavaly öt győzelmet szerző, és a bajnokságot ezüstérmesként záró Cook számára nem is lehetne más a cél, mint ismét megküzdeni a legjobbakkal, az élmezőnyben.

Viszont ki lesz kettőjük csapattársa? Tehetitek fel az igencsak jogos kérdést. Sokáig úgy tűnt, hogy a tavalyi második fordulóra érkező Senna Proctor is marad a BTC-nél. Az utóbbi napokban azonban változott a madárkák csicsergése, és állítólag a veterán kétszereses bajnokot, Jason Platot látták a csapattal tesztelni. Mindez egy nagyon érdekes fordulatot hozhat az uborkaszezon végén.

Ami a második Speedworks Toyotát illeti, elvileg Rob Collard fia, Ricky lesz a befutó, ami akár azt is jelentheti, hogy Nic Hamilton nem lesz ott az idei rajtrácson.

Címlapkép: BTC Racing
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.