🇦🇷 MotoGP: Aleix Espargaro megszerezte az Aprilia első győzelmét

Elképesztő történelem íródik a MotoGP-ben. Rögtön a lényegre térve az első pole pozíció után az első győzelmet is megszerezte az Apriliának Aleix Espargaro. Mondhatni, hogy érett már ez a siker, hiszen egész hétvégén biztatóan szerepelt, de azért nem volt az olyan egyszerű.

A rajtnál Martin fordult elsőnek a Ducatival, aki még futamot sem fejezett be idén. Ők Espargaroval ketten hamar el is húztak a többiektől, miközben a Quartararo inkább csak hátrafelé lépdelt a mezőnyben. A remek időmérő után Luca Marini sem tudta tartani az élmezőny tempóját, ellenben a Suzukik ezúttal közelebb zárkóztak az elejéhez. Pol Espargaro egy személyben képviselte a Hondát, mígnem egy bukás teljesen kukázta a japánok hétvégéjét. A Yamahának sem alakult sokkal jobban, bár Quartararo legalább az első tízbe felzárkózott, de Dovizioso és Morbidelli is feladni kényszerült a futamot. Az idényt pocsékul kezdő Bagnaia szép lassan erőre kapott, így azért a végén nyert néhány pozíciót. A kavargó erőviszonyokat jól mutatja, hogy az előző két futam győztese, Oliveira és Bastianini a top10-es helyekért küzdött csak. A KTM ezúttal ismét Binder alatt működött jobban.

Miközben csordogált a futam közepe, érződött, hogy az Apriliában lesz még tartalék, ugyanis Espargaro egy kisebb hibája után pillanatok alatt visszaért Martin mögé. 8 körrel a vége előtt meg is próbálta az előzést, de szélesre futott. 2 körrel később ugyanezt még egyszer eljátszották, harmadszor viszont már Espargaro nem hibázott. Ezt követően bár lerázni nem tudta Martint, de stabilan tartotta a pozíciót. Rins ugyan közeledett hozzájuk, de a Suzukis nem sokkal volt gyorsabb, így támadni már nem tudott. A 200. királykategóriás futamán végül Aleix Espargaro megszerezte saját maga és az Aprilia első győzelmét. Mögötte Martin és Rins végzett, így az első három futamon kilenc különböző versenyző állhatott dobogóra. Ha ezek nem lennének elég hihetetlen adatok, a pontversenyt pedig Aleix Espargaro vezeti Binder és Bastianini előtt.

Forrás: motogp.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.