Visszatérne a Forma–1-be Hülkenberg, de nem bármi áron

A legutóbbi beugrások után ismét felerősödtek a Forma-1 iránti érzelmek Nico Hülkenbergben, aki elmondása szerint nem minden áron, de szeretne aktívan visszatérni a Száguldó Cirkuszba.

Amióta velünk van a járvány, Nico Hülkenberg igazi szuperbeugrónak számít: a 2020-as idényben három alkalommal ugrott be a Racing Point csapatához, és ezúttal is a silverstone-i istállónál helyettesítette a koronavírus-fertőzés miatt távol lévő Sebastian Vettelt két futam erejéig. Noha a tavalyi szezonban nem versenyzett a Forma–1-ben és a téli teszteken sem vett részt, Hülkenberg rögtön megverte csapattársát, Lance Strollt az időmérőn, és célba is ért mindkét versenyen. Ennek kapcsán a német pilótában újra felébredt a királykategória iránti érdeklődés: elmondása szerint örömmel venne egy adódó lehetőséget, de az sem a világ vége, ha ez nem érkezik el.

„Természetesen hiányzik a versenyzés. Egyes napokon jobban, valamikor kevésbé. Szerintem ez természetes, hisz én versenyezni szeretnék, de nem vagyok kétségbeesett. Ha nem jön össze, azt mondhatom, hogy mentálisan többé-kevésbé fel voltam rá készülve. Mindenki láthatta, mik történtek a korona miatt 2020-ban és most, és ki tudja, mit hoz még az idei év. Ugyanakkor a jövőre nézve azt hiszem, meglehetősen nehéz lesz ülést találnom, de ha van lehetőség, szóljanak!” – idézi a 34 éves versenyzőt a Motorsport.com.

Nico Hülkenberg a Szaúd-arábiai Nagydíjon [fotó: Zak Mauger / Motorsport Images]

Hülkenberg – aki a legtöbb, dobogós helyezés nélküli futam negatív rekordját tartja – célja a szezon első két futamán a lehető legjobb eredmények elérése volt, viszont úgy gondolja, az általa gyűjtött tapasztalatok fontosak lehetnek az Aston Martin számára is, hogy feltárják az eddig meglehetősen kiábrándító teljesítményük okát.

„Sok munka van még, rengeteg területen kell fejlődni. Ha hiányzik a tempó, az sohasem csak egy bizonyos tényezőn múlik” – fogalmazott. „Sikerült két futamot megtennem, ami abból a szempontból előnyös, hogy adatokat gyűjtöttem, amik alapján a csapat levonhatja a megfelelő következtetéseket a szebb jövő érdekében.”

Két versenyhétvégét követően már csak az Aston Martin és a Williams áll pont nélkül a konstruktőri tabellán, az összes többi csapatnak van már top tízes helyezése.

Neked mi a véleményed Hülkenberg F1-es terveiről?

Quiz Maker

A világbajnokság a jövő hétvégén folytatódik Ausztráliában.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.