F3: Jonny Edgar felfüggeszti pályafutását, Oliver Rasmussen helyettesíti

Egészségügyi okok miatt határozatlan ideig szünetelteti karrierjét Jonny Edgar. A brit pilóta helyére Oliver Rasmussen érkezik a Tridenthez.

A Red Bull akadémistája, Jonny Edgar hosszan tartó betegséggel küzdött a tél folyamán, ami hatással volt a bahreini szezonnyitón nyújtott teljesítményére is. A korábbi Német Formula–4-es bajnok egyetlen pontot sem szerzett, noha a szezont bajnokesélyesként kezdte, miután a tavalyi csapatbajnok Tridenthez szerződött. Helyzetét az első nagydíjhétvégét követően a csapat menedzsere, Giacomo Ricci bizonytalannak nevezte. A brit pilótát a Formula Scout kérdezte betegségéről.

„Egész hétvégén sokat küzdöttem, nagyon megnehezítette a dolgomat, hogy egyszerűen nem volt erőm vezetni. Még egy körön sem tudtam elegendő erővel fékezni, egy gyorskör után teljesen ki voltam fulladva. Az év eleje óta tizenhárom kilót fogytam, csak a tesztek óta öt és felet. Nagy kár, mert az autó gyorsnak tűnt, amit a csapattársaim teljesítménye is igazol” – válaszolta.

Azóta kiderült, hogy Edgar Crohn-betegséggel küzd, ami a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, súlyos esetben akár az életet is veszélyeztető betegsége. Mivel ilyen állapotban nem alkalmas a versenyzésre, a csapattal közösen azt a döntést hozták, hogy ideiglenesen felfüggeszti karrierjét.

„A csapattal együtt azt a döntést hoztuk, hogy nem folytatom a Formula–3-as karrieremet, amíg jól nem érzem magam. Mivel nemrég Crohn-betegséggel diagnosztizáltak, jelenleg képtelen vagyok a fizikailag szükséges szinten versenyezni. A megfelelő kezelésekben részesülök, remélhetőleg hamarosan visszanyerem a fittségemet, de addig is szükségem van egy kis időre, amíg az egészségi állapotomat helyezem előtérbe a versenyzéssel szemben” – fogalmazott Edgar.

Helyét a 21 éves Oliver Rasmussen veszi át, aki tavaly az HWA csapat színeiben versenyzett, de az egész szezon folyamán egyetlen pontot sem tudott szerezni. Idén eredetileg LMP2-es autókkal versenyzett volna (az endurance-világbajnokságon a JOTA-val, az IMSA sportautó-bajnokság endurance fordulóin pedig a G-Drive-val), azonban kérdéses, hogy ezen programjait hogyan tudja majd F3-as kötelezettségeivel összehangolni.

Bejelentést tett a Jenzer Motorsport csapata is: az eredetileg csak egy fordulóra szerződtetett Niko Kari helyére az olasz Federico Malvestiti ugrik be a jerezi tesztekre, és várhatóan az imolai versenyhétvégén is ő ülhet majd a 24-es rajtszámú Dallara-Mecachrome-ban.

Federico Malvestiti [fotó: Joe Portlock / LAT Images]

Címlapkép: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.