Alonso és Pérez is beleízlelhetett egy kicsit az ausztrál V8-asok világába

Hétvégén a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon betét szériaként fog szerepelni Ausztrália első számú túraautó bajnoksága is. A közös paddock pedig ilyenkor lehetőséget biztosít arra, hogy a két széria kicsit betekinthessen egymás kulisszái mögé.

Fernando Alonso a Tickford Racingnél járt, ahol az idén egyelőre a vártnál kicsit gyengébben teljesítő újonc, Thomas Randle mutatta meg a Ford Mustangját.

Természetesen ez nem csupán annyiból állt, hogy kívül-belül megcsodálhatta a kétszeres F1-es bajnok a verdát, hanem Randle-t elvitte egy menetre az Alpine pilótája, aki a következőket mondta a három körös élményautózást követően:

Valahol a GT3 és a NASCAR között van az élmény. Nehezebb és lágyabb a kanyarokban, de akkor is érzed a brutális erejét a V8-asnak. A hang valami elképesztő!” – mondta első benyomásait Alonso.

Úgy gondolom, élvezetes, mert az autók nagyon hasonlítanak egymásra. A volán mögött ülve, próbáltam magam kicsit visszafogni, hogy vigyázzak az autóra és Randle is elégedett legyen” – zárta mosolyogva gondolatait a spanyol.

Nem csak Alonso szagolhatott bele a Supercars-os benzingőzbe. A Red Bull révén Sergió Pérez a Triple Eight vendégségében járt, ahol a csapat újonca, Broc Feeney kalauzolta el a mexikóit. A két hete Jeddahban pole-t szerző F1-es is beülhetett a Holden kormánya mögé és néhányszor körbemehetett az átépített Albert Park-i aszfaltcsíkon.

A fékezés jelenti a legnagyobb kihívást” – magyarázta Pérez – “A fékezés hatékonysága, a kanyarok összehangolása egészen más, mint az F1-ben. Nagyon élvezetes, sokkal bátrabban lehet használni a nagyobb rázóköveket, amit formaautóval kerülünk. Ráadásul így a pálya teljes szélességét kihasználhattam.”

Nem ezek voltak természetesen az első alkalmak, hogy a két bajnokság összetalálkozott. 2016-ban Daniel Ricciardot a hétszeres bajnok, Jamie Whincup hívta meg és Sandownban kipróbálhatták a Holden speciális “Sandman” nevű kombi autóját. De az F1-es ausztrált 2019-ben Rick Kelly is vendégül látta a Nissan csapatnál.

A hétvégén egyébként négy futamot fognak rendezni Melbourne-ben, az első időmérők már ma lezajlottak, azokról itt olvashattak majd részletesen.

Címlapkép forrása: Supercars.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.