A DAMS-tól kaphat sportigazgatót a Forma-1

A Motorsport.com értesülései szerint a DAMS jelenlegi ügyvezető igazgatója, François Sicard lesz a Forma-1 új sportigazgatója.

Nemrégiben tette közzé az FIA a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon történtek kivizsgálásának eredményét, ami tartalmazott egy olyan kikötést, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében ki kell nevezni a széria számára egy sportigazgatót. A Motorsport.com most tényként közli, hogy a pozíciót François Sicard fogja betölteni, aki jelenleg az utánpótlás-kategóriákban szereplő DAMS istálló ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik.

A sportigazgatói posztot legutóbb Michael Masi töltötte be az F1-en belül, a tavalyi év végén azonban a munkakört áthelyezték az FIA illetékességi körébe, azon belül is a Szövetség együléses részlegének vezetője, Peter Bayer irányítása alá. A szakember munkáját több kulcsfontosságú személy is segíti, köztük a két új versenyigazgató, Eduardo Freitas és Niels Wittich. Sicard leendő feladatai közé tartozik majd várhatóan a Sportszabályzat módosításainak felügyelete, valamint az F1 vezetésével való kapcsolattartás olyan ügyekben, mint például a versenynaptár és a pályák besorolása. Végleges beosztását és pontos munkaköri leírását azonban még nem határozták meg. Forma–1-es sportigazgatói szerepe mellett Sicard valószínűleg a Formula-2, valamint a különböző Formula–3-as, Formula–4-es és Formula Regional sorozatok felügyeletét is ellátja majd.

Sicard irányítása alatt a DAMS szép sikereket ért el az alsóbb kategóriákban, most azonban nagyobb fába vágja a fejszéjét [fotó: Clive Mason / Getty Images]

A Motorsport.com egyébként úgy tudja, hogy az FIA több szakembert is megkeresett a munkával kapcsolatban, köztük több F1-es csapat jelenlegi sportigazgatóját is, azonban egyikük sem fogadta el az állásajánlatot. François Sicard üzleti végzettséggel rendelkezik, 1991-ben lett a Renault marketingese, majd tíz évvel később a sportrészlegre került. 2005-ben az ő felügyelete alatt hozták létre a World Series by Renault sorozatot, amit 2007 végéig irányított. Ekkor az Oak Racinghez (LMP2) került ügyvezetőként, innen pedig 2012-ben a DAMS-hoz vezetett az útja. Irányítása alatt a francia csapat 14 bajnoki címet nyert a különböző együléses utánpótlás-kategóriákban, valamint a Formula–E-ben. A Forma–1-ben még nem tevékenykedett, az alsóbb kategóriákban azonban több jelenlegi versenyzővel is dolgozott együtt.

Címlapkép forrása: autohebdo.fr
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.