A Red Bull Junior Teamhez kerül Vettel egykori versenymérnöke

Az Ausztrál Nagydíjon teljesíti utolsó hétvégéjét a Red Bull Racing vezető versenymérnökeként Guillaume Rocquelin, a francia szakember a jövőben az energiaitalosok nevelőprogramját fogja felügyelni.

A jelenleg 47 éves „Rocky” a Grenoble-i Műszaki Egyetemen szerzett diplomát, első motorsportos tapasztalatait pedig a CART szériában szerezte, ahol Mark Blundell mérnöke volt a PacWest Racingnél, ahonnan később a Newman/Haas Racinghez igazolt át. 2008-ban szerződtette a Red Bull Racing versenymérnökként David Coulthard mellé, majd Sebastian Vettelhez került, akivel közösen zsinórban négy világbajnokságot nyertek. 2015-ben, Vettel távozását követően a csapat vezető versenymérnöke lett, ezt a pozíciót tölti be jelenleg is.

Rocquelin helyét a következő nagydíjtól Max Verstappen jelenlegi versenymérnöke, Gianpiero Lambiase tölti majd be (ezzel párhuzamosan marad a holland pilóta oldalán is), a francia pedig átkerül a Red Bull Junior Teamhez, ahol a fiatal pilóták fejlődését fogja felügyelni, egyúttal igyekszik majd segíteni a Forma–1-be jutásukat.

Lambiase előléptetésével kapcsolatban Christian Horner úgy nyilatkozott, hogy nagyszerű érzés számára ezt az evolúciót látni a csapaton belül, és biztos benne, hogy Lambiase és Rocquelin is remek munkát fog végezni a jövőben is.

Címlapkép: Red Bull Content Pool
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.