🇺🇸 IMSA: Bourdais körrekorddal a pole-pozícióban Long Beachben

Sébastien Bourdais és váltótársa, Renger van der Zande kezdhetik az élről a szombat esti futamot Long Beachben, miután a francia pilóta körrekorddal kvalifikált a pole-pozícióba.

Három héttel a sebringi 12 órás verseny után a hétvégén Long Beachben folytatódik az IMSA sportautó-bajnokság. A napfényes kaliforniai pályán egy százperces sprintversenyt fognak lebonyolítani szombaton, az öt kategóriából pedig az LMP2-eseket és az LMP3-asokat ne keresse senki, ők most nem versenyeznek.

Az időmérő edzésen a 01-es Ganassi Cadillac versenyzője, Sébastien Bourdais egy szélvészgyors, 1:09.472-es idővel viharzott a pole-pozícióba, több mint három tizeddel megverve saját csapattársát, Alex Lynn-t. A brit majd Earl Bamberrel osztozik az autón a futam során, amelyet a 2. helyről kezdhetnek meg. Mögéjük a daytonai győztes Meyer Shank Acura (T. Blomqvist – O. Jarvis) kvalifikált, míg a sokáig élen álló 31-es AXR Cadillac (P. Derani – T. Nunez) végül 4. lett. Őket követte a bajnoki pontversenyben élen álló 5-ös JDC-Miller Motorsports Cadillac (T. Vautier – R. Westbrook), a lista végén pedig a Konica Minolta Acura (F. Albuquerque – R. Taylor) zárt.

Rendkívül szoros küzdelmet hozott a DPi-hoz hasonlóan hat autót számláló GTD Pro kategória. A sokáig vezető Connor De Phillippit az utolsó pillanatokban előzte meg Jordan Taylor, elhalászva a pole-pozíciót a 25-ös BMW elől. Taylor váltótársa majd Antonio Garcia lesz a 3-as rajtszámú Chevy-ben, míg De Phillippi John Edwardsszal osztozik majd. A BMW-sek azonban elkövettek egy technikai jellegű szabálysértést, ami miatt utólag De Phillippi több gyorskörét is elvették. Az egység így visszaesett a mezőny legvégére, csak a 25. helyről rajtolhatnak. Taylorék mögé ezáltal 9-es Pfaff Motorsports Porsche (M. Campbell – M. Jaminet) lép előre a 2. helyre, őket pedig a 23-as Heart of Racing Aston Martin (R. Gunn – A. Riberas) követi majd.

GTD-ben BMW 1-2 született, csakhogy a versenybírók itt is közbeszóltak, a 2. helyen végző Turner Motorsport egységet ugyanis szintén hátrasorolták, ugyanazért a vétségért, ami miatt az RLL is kapta a büntetését egy kategóriával feljebb. Robby Foley és Bill Auberlen így csak a 19. helyről rajtolhat a futamon, ellenben a Paul Miller Racingnél nem találtak kihágást, így Madison Snow és Bryan Sellers megtarthatják a pole-pozíciót. Mögülük a Team Korthoff Motorsports csapat 32-es Mercedese (M. Skeen – S. McAleer) rajtolhat majd, a 3. helyet pedig az 59-es Crucial Motorsports McLaren (J. Miller – P. Holton) csípte el.

Részletes eredmények

Részletes eredmények kategóriánként

A futam magyar idő szerint 23:05-kor rajtol, a szokott helyen lehet nézni.

Címlapkép forrása: Twitter / Sportscar365
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.