🇮🇹 Rome E-Prix: Vergne a leggyorsabb az időmérő előtt

Két hónappal a mexikói forduló után Rómában, a hírhedt Circuito Cittadino dell’EUR versenypályán folytatódik az idei Formula-E világbajnoki sorozat. A szabadedzéseket már le is bonyolították…

A péntek kora reggel megrendezett első szabadedzésen a bajnoki pontversenyben élen álló Edoardo Mortara érte el a legjobb időt 1:40.022-vel, és az első hét helyezett versenyző egy másodpercen belül végzett. A pilóták számára a legfőbb problémát a hűvös római reggel és a fékek működésre bírása jelentette, de végül a legtöbben sikeresen vették az akadályt. Nick Cassidy erőátviteli hiba miatt mindössze két kört tudott megtenni, a többiek különösebb probléma nélkül teljesítették a gyakorlást. A leintés előtt néhány másodperccel Oliver Rowland állt bele a falba, miután Jean-Eric Vergne teljesen fölöslegesen keménykedett ellene, a francia számíthat egy büntetésre.

Vajon mire gondolhatott Vergne?

Az első szabadezés részletes eredményei

Vergne-t nem zavarta meg a fenti incidens, a második szabadedzésen ugyanis 1:39.082-es idővel száguldott az élre, majdnem két tizeddel megelőzve a mexikói győztes Pascal Wehrleint. Mögöttük Sam Bird végzett a 3. helyen, majd következett Dennis, de Vries, Evans, da Costa, Mortara, Vandoorne és Frijns – ők tízen végeztek egyetlen másodpercen belül.

Az aszfalt hőmérséklete természetesen sokat emelkedett reggel óta, ami lehetőséget adott a pilótáknak a nagyobb tempó elérésére, ennek is köszönhetőek a jelentősen gyorsabb köridők.

Folytatódott Rowland vesszőfutása, aki ugyanott ismerkedett meg a fallal, mint reggel, illetve Robin Frijns-nek is volt egy meleg pillanata a 9/10-es kanyarkombinációban, de ő el tudta kerülni a balesetet. Két áldozatot is szedett a 12/13-as sikán: Oliver Askew még vissza tudott evickélni a boxba falazását követően, André Lotterer azonban már nem, így a piros zászló is előkerült néhány percre.

Askew incidense a fallal

A második szabadedzés részletes eredményei

Folytatás 10:40-től az időmérővel, melyet élőben kizárólag az Eurosport Playeren lehet nézni (előfizetés szükséges), a 15 órakor rajtoló futamot pedig élőben adja az Eurosport 1.

Címlapkép: DPPI Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.