🇮🇹 Rome E-Prix: Vergne a leggyorsabb az utolsó szabadedzésen

A DS Techeetah kétszeres bajnoka, Jean-Éric Vergne nyerte a római hétvége vasárnap reggeli szabadedzését, két és fél tizeddel legyőzve Edoardo Mortarát.

A Mitch Evans győzelmével végződő tegnapi futamot követően vasárnap reggel újra pályára gurult a Formula-E mezőnye az örök városban. Az éjszaka folyamán esett az eső, emiatt a pálya több helyen még nedves volt (főleg az aszfalt fölé benyúló fák alatt), komoly kihívást nyújtva a pilótáknak. A hűvös, nedves körülmények többeknek okoztak problémát, a 4-es kanyarban Nick Cassidy meg is pördült.

Ilyen feltételek mellett végül Jean-Éric Vergne autózta a legjobb időt, a francia pilóta 1:38.608-cal zárta az élen a gyakorlást. Mögötte Edoardo Mortara végzett a 2. helyen, annak ellenére, hogy nagy igyekezetében egyszer lekoccolta a falat, míg a 3. pozícióban Sam Bird zárt. Meglepően jól ment az eddig többnyire csak szenvedő Daniel Ticktum, a kétszeres makaói győztes a 4. helyre hozta be a NIO-t.

Mortara hibája az edzés vége felé

22 perccel a leintés előtt piros zászló zavarta meg a körözést, amikor a 12-13-as kanyarkombinációnál Oliver Askew kötött közelebbi ismeretséget a fallal. A műszaki mentés viszonylag gyorsan lezajlott, négy perccel ezt követően már ismét pályán lehettek az autók.

Részletes eredmények

Folytatás az időmérővel 10:40-től, amit élőben kizárólag az Eurosport Playeren lehet nézni.

Címlapkép: Sam Bloxham / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.