🇪🇸 Supersport: Aegerter-Baldassarri külön csata Aragonban

Ezen a hétvégén párhuzamosan zajlik a MotoGP és a Superbike versenye is, utóbbi szezonja épp most kezdődik. A Supersport kategóriában számos korábbi Moto2-es versenyzőt találni, köztük többszörös futamgyőzteseket is. Ezen a hétvégén ketten emelkedtek ki igazán közülük: a tavalyi bajnok Aegerter, és az újonc Baldassari. Utóbbit azért is figyelhetjük külön, hiszen az olasz egyben Sebestyén Péter új csapattársa is.

Az időmérőn némi meglepetésre Baldassari körrekorddal tudott nyerni, és még az is belefért, hogy a leggyorsabb kör teljesítése után eldobja a motort. A futamokon lényegében csak Aegerter volt az ellenfele, hiszen mind a szombati, mind a vasárnapi versenyen messze lehagyták üldözőiket. Az első futamon rögtön megvolt az első koccanás is köztük, még ha nem is szándékosan. Baldassari az utolsó kanyarban bement riválisa mellé, de kanyarodás közben megcsúszott az eleje, és Aegerternek fel kellett állítania a motort, hogy ne üsse ki mindkettejüket a versenyből. De mivel motoron maradtak, így Baldassari nyerte a nyitó versenyt. Mögöttük a harmadik helyre Can Öncü ért oda a Kawasakival.

Vasárnap hasonlóan elléptek ketten, Öncü pedig a harmadik helyen motorozott, amikor az utolsó körben megállt alatta a Kawasaki. Így Van Straalen és Bulega között dőltel, melyikük szerzi meg első dobogóját. Az élen Baldassari ugyanott próbált előzni, ahol előzőnap, ám ezúttal Aegerter belülről vissza tudta előzni, így megnyerte a vasárnapi futamot. A harmadik helyet Bulega szerezte meg a Ducatival, akik a visszatérésük után rögtön az első hétvégén dobogót szereztek – 2007 óta az elsőt a kategóriában.

Magyar szempontból sajnos nem volt eredményes hétvége, ugyanis Sebestyén Péter a két futamon mindössze egy 14. helyet szerzett még szombaton. Vasárnap hasonló pozícióban motorozva kiállni kényszerült a versenyből vélhetően technikai gondok miatt. Baldassari teljesítményét látva a motorban elméletileg kéne, hogy legyen potenciál, ráadásul ennél tavaly is jobb eredmények jöttek, amikor szezon közben 0 kilométerrel ült rá a motorra. Szóval remélhetőleg a következő hétvégék már jobban alakulnak.

Forrás: worldsbk.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.