Monaco még legalább három évig marad a versenynaptárban

Nem igazak azok a hírek, melyek szerint Monaco versenynaptárban elfoglalt helye veszélyben lenne – erről a Hercegség autós szövetségének elnöke beszélt a sajtónak.

A Monacói Nagydíj már a világbajnokság első évében, 1950-ben vendégül látta a mezőnyt, 1955 óta pedig a versenynaptár állandó helyszíne (csupán a COVID-19 pandémia miatt maradt ki egy verseny). A versenynaptár folyamatos bővülésével, az Észak-amerikai és a Közel-keleti futamok számának emelkedésével azonban elkezdtek veszélybe kerülni a tradicionális helyszínek is, így például Monacóval kapcsolatban is felmerültek olyan pletykák, hogy hamarosan elveszítheti Forma–1-es nagydíját. Az Automobile Club de Monaco elnöke, Michel Boeri azonban a szervezet mai ülésén leszögezte, hogy ezek a hírek hamisak.

„Szeretnék pár szót szólni a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban!” – idézi Boerit a GP Fans. „Az emberek arról beszéltek, hogy az idei év után állítólag nehézségekbe ütközik a Monacói Nagydíjak lebonyolítása, mivel a Liberty Media árkövetelései túl magasak. Szeretném leszögezni, hogy ez nem igaz! Jelenleg is tárgyalunk, és igyekszünk szerződésbe foglalni a feltételeinket.”

„Garantálhatom, hogy 2022 után is lesz Monacói Nagydíj! Azt még nem tudom, hogy az új szerződés három vagy öt évre szól-e majd, de ez csak részletkérdés” – fogalmazott.

Neked mi a véleményed? Mondd el nekünk!

Quizwiz

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.