Vallelunga és Anneau du Rhin váltja Szocsit és Mostot a módosított WTCR-naptárban

Két új helyszín debütál idén a Túraautó-világkupában: Szocsit Vallelunga váltja, Most helyére pedig a franciaországi Anneau de Rhin ugrik be.

Csütörtök délelőtt a Motorsport Világtanács elektronikus szavazással jóváhagyta a WTCR legfrissebb versenynaptár-tervezetét, melyben az ismert helyzet miatt távozó Szocsi helyét Vallelunga veszi át, az Anneau de Rhin pálya pedig a csehországi Most helyén debütálhat (utóbbit hivatalosan szintén az ukrán válság miatt törölték, a rossz nyelvek szerint azonban csak a kevés nevező miatt került halasztásra). A két pálya gyors egymásutánban, közöttük egy hét szünettel látja vendégül a mezőnyt, július végén és augusztus elején.

„Amikor bejelentettük, hogy idén nem versenyzünk Csehországban és Oroszországban, ígéretet tettünk arra, hogy a lehető leggyorsabban megszervezzük a pótlást, és kommunikálunk azokról, amint megkaptuk az FIA Motorsport Világtanács jóváhagyását. Nagyon örülünk, hogy az FIA, a promóterek, valamint a lokális autósport szövetségek támogatásával két új eseményt véglegesítethettünk 2022-re. Mivel mindkét helyszín új lesz a WTCR-ben, ezzel egy izgalmas ismeretlent keverünk az egyenletbe, amely csak tovább fűszerezi az akciót a szurkolók és a tévétársaságok számára szerte a világon” – fogalmazott Jean-Baptiste Ley, a Discovery Sports Events igazgatója.

Vallelungában a WTCR-nek közös fordulója lesz az elektromos túraautó-bajnoksággal, izgalmas kihívást állítva azok elé, akik mindkét szériában indulnak. Az ETCR egyébként tavaly versenyzett már a Rómától nem messze fekvő pályán, valamint 2019-ben az FIA Motorsport Games küzdelmeit is itt tartották.

Anneau du Rhin ugyancsak egy teljesen új helyszín lesz a széria számára, a francia-német-svájci hármas határtól nem messze, Freiburgtól 42-, Baseltől 55 km-re, festői erdei környezetben fekvő pálya 1996-ban nyitotta meg a kapuit. A 3,621 km-es vonalvezetést Paul Ricard inspirálta, leghosszabb egyenese egymaga 1 050 métert tesz ki. Semmilyen nagyobb bajnokság nem versenyzett itt korábban, a FORIX adatbázisában mindössze egy nyilvántartott esemény csatolható a pályához: 2015-ből egy belga GT-bajnokság egy fordulója.

fordulódátumfutampálya
1-2május 7-8.Race of FranceCircuit de Pau-Ville
3-4május 26-28.Race of GermanyNürburgring Nordschleife
5-6június 11-12.Race of HungaryHungaroring
7-8június 25-26.Race of SpainMotorland Aragón
9-10július 2-3.Race of PortugalCircuito do Vila Real
11-12július 23-24.Race of ItalyAutodromo Vallelunga Piero Taruffi
13-14augusztus 6-7.Race of Alsace GrandEstAnneau du Rhin
15-16október 8-9.Race of KoreaInje Speedium
17-18november 5-6.Race of ChinaNingbo International Speedpark
19-20november 18-20.Race of MacauCircuito da Guia
A módosított 2022-es WTCR-naptár

Címlapkép forrása: Alpine Cars hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.