TCR Eu: három topversenyzővel tér vissza a sorozatba a Target, miközben Langeveldet az olasz bajnokságban indítják!

Már hónapok óta tudjuk, hogy 3 Hyundai Elantrával tér vissza az Európa-kupába a Target Competition, akik korábban két alkalommal voltak a sorozat csapatbajnokai, tavaly azonban elég gyenge évet futottak a világkupában. Ma leplezték le 2022-es felállásukat, a Josh Files, Felice Jelmini, Nicola Baldan trió pedig igencsak tiszteletet parancsoló.

Josh Files gyakorlatilag 2 év kihagyás után tér vissza az európai versenyszíntérre, Targetékhez, akikkel 2019-ben megszerezte a bajnoki címet. Utána viszont az anyagiak szűke miatt nem tudott fellépni a WTCR-be, és egyedül a spanyol fordulóra ugrott be Engstlerékkel, két TCR Malajzia hétvége mellett. Azóta tulajdonképpen nem is versenyzett, szóval nagyon várhatta már ezt a visszatérést.

A csapattársai mindketten olaszok lesznek. Egyikük az a Felice Jelmini, aki tavaly az SLR-rel versenyzett az Európa-kupában, és két dobogóval a 14. helyen zárta a bajnokságot. Mellé ül be a veteránabb Nicola Baldán, aki korábban olasz bajnok volt, tavaly pedig ő váltotta a szezon közben távozó Bäckmanékat a Target WTCR programjában. Szóval tapasztalat, sebesség és motiváció is bőven jut a trióra.

Ami még érdekesebb, hogy az Európa-kupát tavaly harmadikként záró Niels Langeveld is csatlakozik az olasz csapathoz, de nem ugyan abban a bajnokságban folytatja, hanem a TCR Italy-ban. Ennek az értelmét ne igazán kérdezzétek, bár a holland egy új kihívásra is vágyhat- vagy nála is az anyagiak szóltak közbe? Bár az európainál amúgy több fordulós olasz szériában sem lehet sokkal olcsóbb egy top ülés.

Címlapkép: Target Competition

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.