Nincs csapatsorrend a Ferrarinál Imolában

Mattia Binotto csapatfőnök tájékoztatása szerint Charles Leclerc és Carlos Sainz szabadon versenyezhetnek egymással az Emilia Romagna Nagydíj megnyeréséért.

Három hétvégét követően Charles Leclerc szinte hibátlan teljesítménnyel, 71 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt, míg csapattársa, Carlos Sainz 33 ponttal a 2. helyen áll. A következő futamot a Ferrari “hazájában”, az Enzo Ferrariról és fiáról elnevezett imolai pályán tartják, Mattia Binotto pedig megígérte a Tifosinak, hogy pilótái izgalmas műsort fognak produkálni a publikumnak.

„Charles és Carlos szabadon versenyezhetnek” – idézi az olaszt a GP Fans. „Nagyon fontosnak tartom, hogy Carlos megtalálja a sebességet, azt hiszem, ez meg fog történni. Charles pedig nagyon koncentrált, nagyon jól vezet. A tavalyi év nagyon fontos volt a fejlődése szempontjából, elég megnézni, hogy a gumik életben tartása terén mennyit javult. Remek csata van kilátásban egy jó helyezésért a bajnokságban, amit nagyon élvezni fogok!”

Binotto egyúttal megragadta az alkalmat, hogy csökkentse a csapatán lévő nyomást, és kijelentette, hogy noha ők vezetik a bajnokságot, egyáltalán nem legyőzhetetlenek. Ezt a szót még Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke használta az Ausztrál Nagydíjat követően, amikor azt mondta, a Ferrari megtalálta azt a rendkívül szűk tartományt, ahol ideálisan működnek az abroncsok.

„Minden verseny egy kicsit más, mint a többi, úgyhogy nem tudom kijelenteni, hogy legyőzhetetlenek leszünk. Mindenesetre jó érzés lesz egy ilyen remek szezonkezdet, egy győzelem után Imolába, a Tifosi közé jönni. Emlékszem, milyen remek érzés, amikor reggel belépünk a paddockba, és itt a sok szurkoló. Boldogok vagyunk, várjuk a hétvégét és reméljük, hogy sokan kijönnek!”

A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen ugyanakkor úgy véli, a Ferrari hamarosan állást fog foglalni.

„Sainz eddigi teljesítménye nagyon ingadozó, sokkal többet hibázott. Valamilyen okból kifolyólag eddig nem tudta leszögezni magát az élen. Össze kell szednie magát, mert ismerve a Ferrari mentalitását, hamarosan elkezdik a gyorsabb srácot támogatni” – fogalmazott egy podcastben az Unibet YouTube-csatornáján.

Te hogy látod az esélyeket? Mondd el nekünk a véleményed!

Quiz maker

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.