Magasan kvalifikált, profi vezérigazgatót keres az FIA

Az FIA nyilvánosságra hozta a vezérigazgatói szerep munkaköri leírását és a sikeres jelölttől elvárt tulajdonságokat.

Elnökké választásakor Mohammed Ben Sulayem nem titkolt célja volt, hogy vezérigazgatót keressen a szervezethez, ennek a pozíciónak a jelöltjét február óta keresik. Sulayem úgy látja, hogy a pozícióra kulcsfontosságú lenne egy jól képzett, tapasztalatokkal rendelkező, profi menedzser. A folyamat elősegítése érdekében februárban hozták létre a Vezérigazgatói Toborzási Munkacsoportot, azzal a céllal, hogy meghatározzák, „milyen kulcsfontosságú tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki vezérigazgatóként intézni tudja a szövetség operatív ügyeit. A keresés a Russell Reynolds Associates fejvadász ügynökségen keresztül történik, határidő nincs meghatározva.

Az FIA így határozta meg a munkakört: „Egy kereskedelmileg tájékozott és átalakító vezetőt szeretne annak érdekében, hogy a testület modernizálódni tudjon, és partnerei szemében fokozza a szervezet értékét. Az FIA elnöke és az általa kijelölt vezető réteg határozza meg az FIA jövőképét és politikáját. A vezérigazgató felelős lesz a szervezet stratégiájának kidolgozásáért, hogy a jövőkép valódi megvalósítást nyerjen, valamint ő lesz felelős az összehangolt FIA-adminisztráció működési és pénzügyi teljesítményéért is. Az új vezérigazgató számára prioritás lesz az, hogy stabilizálja az FIA pénzügyi állapotát, valamint az irányítási struktúrák és működési folyamatok észszerűsítése és a vezetési képességek fejlesztése is, hogy támogassa a jövőbeli bevételi forrásainak diverzifikációját és növekedését.”

Az FIA egyértelművé teszi, hogy elvárja a jelöltektől, hogy „visszaállítsa az FIA nyereségességét és javítsa a hosszú távú általános pénzügyi teljesítményét, mind a költségek csökkentésével, mind pedig az új kereskedelmi bevételi források követésével, elszámoltatva a pénzügyi teljesítményt. Az FIA adminisztratív szervezetéhez hasonló méretű nemzetközi kereskedelmi üzletben vagy komplex szervezetben szerezzenek felsővezetési tapasztalatot.”

A jelölteknek nem kötelező rendelkezniük releváns háttérrel, de az FIA megjegyzi, hogy „az autósport-iparban és vagy tágabb autóipari és mobilitási piacokon szerzett korábbi tapasztalat vagy ismeretek jelenős előnyt jelentenek. Az iparági háttértől függetlenül a vezérigazgatónak szenvedélyesen kell foglalkoznia a motorsporttal és/vagy a mobilitás globális átalakulásával, valamint a társadalomban betöltött fontos szerepével.”

Emellett a jelöltektől elvárt személyes készségek közé tartozik az is, hogy „alacsony egóval és alázatos hozzáállással rendelkezzenek, valamint felismerjék, hogy a szervezet azért létezik, hogy támogassa az embereket.”

Szöveg: Rajna Krisztián
Címlapkép: XPB Images

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.