A Ferrari 2024-ig hosszabbított Sainzcal

Hivatalossá vált, hogy 2024 végéig nem változtat felállásán a Scuderia Ferrari, az olasz istálló a következő két idényre is Carlos Sainznak szavazott bizalmat Charles Leclerc mellé.

„Örülök, hogy megújítottam a szerződésemet a Scuderia Ferrarival. Mindig is azt mondtam, hogy nincs jobb Forma–1-es csapat, ahol versenyezhetnék, és több mint egy év után megerősíthetem, hogy minden várakozásomat felülmúlták. A versenyoveráll viselése és a csapat képviselete nagy megtiszteltetés számomra, és nagyon várom, hogy továbbra is élvezhessük a közös utunkat. Az első maranellói szezonom szilárd és építő volt, az egész csoport együtt haladt, a munka eredménye pedig egyértelmű volt, látva az eddigi szezont” – fogalmazott a spanyol pilóta.

„Magabiztosnak és rendkívül motiváltnak érzem magam a hosszabbítás után, mivel ez megmutatja a belém vetett bizalmat. Alig várom, hogy autóba ülhessek, hogy mindent megtehessek a Ferrariért, és mindent megháláljak a rajongóknak. Amikor 2021-ben csatlakoztam a csapathoz, az volt a cél, hogy segítsem a Ferrarit visszatérni a győzelmi utakra, és mindkét bajnokságért harcolni. Most az F1-75 éllovasnak bizonyul, ami valóban lehetővé teszi számomra, hogy ezeket a célokat elérjem.”

„Többször is elmondtam már, hogy úgy gondolom, hogy a legjobb pilótapáros a miénk Forma–1-ben, ezért minden egyes futam után teljesen természetes lépésnek tűnt Carlos szerződésének meghosszabbítása, így biztosítva a stabilitást és a folytonosságot. A csapattal töltött ideje során bebizonyította, hogy rendelkezik azzal a tehetséggel, amit vártunk tőle, lenyűgöző eredményeket ért el, és minden lehetőséget kihasznált” – vélekedett Mattia Binotto csapatfőnök.

„Az autón kívül is keményen dolgozik, a legapróbb részletekre is odafigyel, ami segítette az egész csapatot a fejlődésben. Együtt ambiciózus célokat tűzhetünk ki magunk elé, és biztos vagyok benne, hogy Charles mellett ő is jelentős szerepet tud játszani a Ferrari legendájának felpezsdítésében, és új fejezeteket fog írni csapatunk történetében.”

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.