🇮🇹 F3: Maloney-é a pole-pozíció az utolsóperces tűzijáték után

Megszerezte pályafutása első pole-pozícióját az FIA F3-ban Zane Maloney, egy olyan időmérőn, ami félórás volt, de gyakorlatilag csak az utolsó egy perc számított.

A szabadedzésről külön cikk megírásának nem láttam értelmét, hiszen az eső miatt csak estek-keltek a versenyzők, érdemi munkát senki nem tudott végezni. Pótlólag itt szólnék néhány szót: a legjobb időt az ART Grand Prix versenyzője, Victor Martins autózta, a piros zászlót pedig összesen három alkalommal kellett bemutatni. Először Ido Cohen csúszott ki és ragadt a sóderben a Tamburellónál, aztán az Ayrton Simmons helyét átvevő David Schumacher következett a Rivazza kanyarban. A kegyelemdöfést az MP Motorsport párosa, Caio Collet és Kush Maini adták meg, akik két, teljesen különálló incidensben voltak érintettek a Villeneuve-sikánnál, illetve az Acque Mineralinál, míg Hunter Yeany a felfüggesztését rongálta meg egy harmadik esetben.

Martins nyerte a délelőtti szabadedzést, de a mezőny többsége csak esett-kelt az esőben

Hasonlóan kaotikusan alakult az elhalasztott időmérő edzés is, és bár a csapadék enyhült, továbbra is az esőgumikra volt szüksége a mezőnynek. A folyamatosan javuló pályán az eredmények is megállás nélkül javultak, az egész edzést a zöld és a lila szektorok dominálták, nem meglepő tehát, hogy a legjobb körökre is az utolsó utáni pillanatig kellett várni.

A lényegi események az utolsó öt percben játszódtak le, ugyanis egy piros zászlót követően ennyi idő maradt hátra. A megszakításra Enzo Trulli és Arthur Leclerc koccanása miatt volt szükség, az olasz egyszerűen kiforgatta a Premát a Rivazzánál, az pedig a sóderágyban ragadt. Leclerc így végül csak 21. lett, pedig a pole-pozícióra is óriási esélye lehetett volna.

Trulli egyszerűen kiforgatta Leclerc-t

Az újraindítás után Isack Hadjar vette át a vezetést, majd Grégoire Saucy állt az élre egy elsőre nagyon jónak tűnő körrel. A svájcit végül többen is megverték, a legjobb időt az utolsó pillanatban Zane Maloney érte el, megszerezve első pole-pozícióját a sorozatban. Mögötte csapattársa, Roman Staněk végzett, a Trident tehát 1-2-ből várhatja a második futamot, a 3. helyre pedig Jak Crawford vágódott be, valamelyest szépítve a Prema napját. Saucy negyediknek csúszott vissza, őt Oliver Bearman követte, majd Martins, Hadjar, O’Sullivan, Collet, Maini, Cohen és Colapinto folytatták a sort. A Van Amersfoort Racing újonca tehát azok után, hogy Bahreinben időmérőt nyert, ezúttal a fordított rajtrácsos futamot kezdheti meg az élről.

Az időmérő edzés részletes eredményei

Címlapkép forrása: Zane Maloney hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.