🇮🇹 F2: Armstrong vezette célba az imolai gyorsvonatot

Erősen túloznék, ha azt mondanám, hogy minden idők legizgalmasabb Formula–2-es futamát láthatta, aki szombat este a Sky Sports F1-re kapcsolt.

Az események már a rajt előtt elkezdődtek a mai Formula–2-es sprintfutamon, Amaury Cordeel ugyanis már a boxutcából kivezető körén megcsúszott és összetörte az autóját az Acque Minerali előtt. A belga pilóta így hiába érte el eddigi legjobb időmérős eredményét, végül el sem rajtolhatott a futamon.

Cordeel versenye már azelőtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna

A pole-pozícióból Logan Sargeant kezdhette a versenyt, az amerikai azonban egy pillanatra sem tudott az élen maradni, a mellőle startoló Marcus Armstrong azonnal az első helyre szökött. Nagyon jól indult Roy Nissany is, aki egy pillanatra már a 2. helyen is haladt, végül azonban kénytelen volt a két Premát maga elé engedni. A mezőny hátsó részében Clément Novalak koccant a visszatérő David Beckmann-nal, a német keresztbefordult a pályán a Tamburellónál, ezért jöhetett a biztonsági autó.

Novalak és Beckmann ütközése után jöhetett a Safety Car

Túlságosan extrém változások az új rajt után sem történtek, Armstrong és a két Prema nagyon hamar lerázták Nissany-t, akit elkezdett támadni Sargeant. A 9. körben Boschung autójával történt valami, a svájcit ugyanis gyors egymásutánban megelőzte Drugovich és Pourchaire is, majd hamarosan drámaian lelassult és meg is állt a pályán. Emiatt jöhetett egy újabb pihenő, ezúttal egy virtuális Safety Car képében.

Boschungnak még mindig nem jön össze semmi

A 13. körre a Drugovich-vezette üldözőboly is utolérte a Nissany–Sargeant párost, miközben az élen haladó Armstrongra is felzárkózott Daruvala. Előzéseket azonban nem láthattunk, a fiúk felvették a gyorsvonat formációt, és ez zajlott végeláthatatlanul hosszú körökön keresztül. A 19. körben Vesti törte meg a jeget, a dán Doohan mellett ment el, a gumijaival szenvedő ausztrált pedig rögtön elkezdte támadni a mögötte haladó Fittipaldi–Verschoor–Williams trió is. Sargeant pedig eközben leszakadt Nissany-ról, helyette őt kezdte el támadni Drugovich, és a brazil a 24. kör elején sikeresen előzött is.

Már-már álomba szenderültünk, amikor a Doohan-kocsit Vesti kisorozta a gyorsvonatból

Az élen Daruvala folyamatosan egy-másfél másodperc körüli távolságból követte Armstrongot, előzési lehetőséghez azonban nem jutott, így végül az új-zélandi szerezte meg F2-es pályafutása második futamgyőzelmét. Daruvala mögött csapattársa, a tavalyi F3-as bajnok Hauger végzett, akit a végére utolért Nissany, de előzni már nem maradt ideje. Drugovich, Sargeant, Pourchaire és Lawson szereztek még pontot ezen a nem túl izgalmas futamon.

A versenyt 21 órától megismétli az M4 Sport+.

Címlapkép forrása: Hitech GP hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.