🇮🇹 FP2: Russell nyerte a szabadedzésnek csúfolt gumitesztet Imolában

George Russell volt a leggyorsabb az Emilia Romagna Nagydíj második szabadedzésén, de hogy mennyire nem relevánsak az eredmények, azt a Mercedes elsőség mellett jól mutatja az is, hogy a srácok hat másodperccel maradtak el a körrekordtól.

Mivel a sprinthétvégékre vonatkozó szabályok miatt a második szabadedzés már Parc Fermé alatt zajlik, ezért a csapatok többnyire csak a hosszú etapok köré építették programjaikat, illetve a gumik tartósságát tesztelték. Lance Stroll hajtott ki elsőként a teljesen száraz pályára, az első komolyabb kört pedig Lewis Hamilton teljesítette közepes gumikkal. Az első félórában javarészt Sergio Pérez állt az élen, aki a piros oldalfalú lágy gumikkal teljesített versenyszimulációt, melynek során folyamatosan javítgatta saját legjobb idejét.

A Mercedes legalább itt az első tudott lenni

A mexikói rendre 1:19 végét vagy 1:20 elejét futott, amiből arra lehet következtetni, hogy a Red Bull vele a ma délutáni sprintre készült. Összehasonlításképp érdemes ezeket összevetni Max Verstappen idejeivel, aki folyamatosan 1:20 végében autózott a lágyakkal, néha belenyalva 1:21-be is. A holland tehát valószínűleg jobban megtankolva autózott, a holnapi futamra készülve. Etapja során egyébként Pérez 1:19.790-ig jutott, ezzel vezetett, később azonban George Russell 1:19.457-tel állt az élre, melyet egy egykörös próbálkozás során teljesített, ugyancsak lágyakkal.

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc a riválisaival ellentétben közepes gumikkal kezdett és egy majdnem húszkörös etapot teljesített, majd a végén kapta meg rövid időre a lágy keveréket, amivel feljött a 2. helyre, Russell mögé. Pérez még a végén javított és megverte Leclerc-t, Russellt azonban nem tudta megelőzni, a brit így megnyerte a második szabadedzést.

A Tifosi már készül

Nem volt eredményes edzése a McLaren-Mercedesnek: Lando Norris a fékpedáljának beesése miatt mindössze három kört tudott megtenni, Daniel Ricciardo pedig ki sem hajtott a pályára, a hírek szerint erőforrást cseréltek az autójában. Ugyancsak nem tudott körözni Valtteri Bottas: a finn Alfa Romeója tegnap, a Q3-ban állt félre, miután eltört a kipufogó, a kiömlő füstgáz pedig több elemet és kábelköteget is megolvasztott a motorborítás alatt. Mivel a kárt nem tudták kijavítani, ezért Bottas autóját újjáépítették a tartalékkasztni köré.

A második szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Folytatás 16:30-tól az idei első sprinttel!

Címlapkép forrása: formula1.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.