🇵🇹 Moto2: Roberts első győzelmét szerezte a tömegbukás után újraindított futamon

Ha egy szóval kéne leírni a Moto2-esek futamát, akkor őskáosz. Az eső folyamatosan fenyegette a pályát, de végül száraz versenyként indultak el. Néhány kör után viszont egy hatalmas tömegbukásnak lehettünk szemtanúi. Az élmezőny sorban egymás után ugyanott elesett, sőt egy motor még ki is gyulladt. A versenyt egyből megszakították.

Mivel a szabály szerint mindenfajta levágás nélkül 5 percen belül vissza kell érni a boxba ahhoz, hogy az újraindításon is ott legyenek, így a bukásban érintett 8 (!) pilóta nem állhatott fel a rajtrácsra. Más kérdés, hogy kinek lett volna arra alkalmas motorja…

Az újraindításnál így Jake Dixon kapott óriási lehetőséget, hiszen az élről rajtolhatott. Nem sikerült viszont még az első kört sem teljesítenie, ugyanis már a kör közepén elesett. A megtizedelt mezőnyben végül már a célbaérés is elég volt a pontszerzéshez. Mivel a bukásokat megúszta a bajnokságot vezető Vietti is, így riválisai balszerencséjét kihasználva rengeteg pontot hozzápakolhatott az előnyéhez.

Aki viszont a legboldogabb lehetett a futam végén, az a pályafutása első győzelmét szerző Joe Roberts. Először van amerikai futamgyőztes a Moto2-ben, és 1990 óta a középső kategóriában. De annak is több, mint 11 éve, hogy amerikai versenyzőnek szólt a himnusz a dobogón bármelyik kategóriában. Vietti a 2. helyével 20 ponttal növelte az előnyét, Navarro pedig idei első dobogóját szerezte a 3. pozícióval.

Kép
Moto2 végeredmény

Forrás: motogp.com, MotoGP Twitter

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.