2022 végén távozik a Suzuki a MotoGP-ből?

Érdekes hírek láttak napvilágot a MotoGP paddockjában. A mezőny két napos tesztre Jerezben maradt tesztelni, azonban lehet egy bizonyos márka nem fog ezen részt venni és jövőre sem láthatjuk a kék-ezüst motorokat a rajtrácson.

Több nagyobb motorsportos szakoldal is megerősítette, hogy úgy tudják, a Suzuki hivatalosan kivonulhat 2022 végén a királykategóriából. Egyelőre konkrét indoklás nincsen, a hírek arról szólnak, hogy a japán gyártó vezetősége hozta meg ezt a döntést, amit ma közöltek az alkalmazottakkal.

Érdekes helyzetet teremtene ez, hiszen azt jelentené, hogy Joan Mir és Alex Rins is ülés nélkül maradnának. Persze messze még az év vége, valamint Mir-t már többször is szóba hozták a Repsol Hondával, miszerint Pol Espargarót váltaná a jövő évtől, de ezzel kapcsolatban sem láthattunk hivatalos bejelentést. Rins helyzete viszont sokkal rosszabb lehet, ha ez a kivonulás valóban bekövetkezik, hiszen a Portimaóban bravúros felzárkózást produkáló, de tegnap Jerezben nagyot hibázó spanyol könnyen lehet Andrea Doviziozo sorsára juthat és csak a maradék lehetőségből válogathat.

A Suzuki egyébként 2015-ban tért vissza gyári szinten a Gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájába. Újkori első győzelmüket 2016-ban szerezték Silverstone-ban, Maverick Vinales révén. Az őrült 2020-as szezonban pedig Mir révén az egyéni bajnoki címet is bezsebelhették.

Címlapkép forrása: MotoGP.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.