Ötéves szerződést kötött São Paulóval a Formula-E

Létrejött a megállapodás São Paulo városa és a Formula-E között, az elektromos világbajnokság első brazil futamát akár már jövőre megrendezhetik.

Az ABB FIA Formula E World Championship hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves megállapodást kötöttek São Paulo városával, valamint a SPTuris and GL Events promóterrel, melynek értelmében az ország legnépesebb városa adhat otthont Brazília első Formula-E futamának, amelyet a Gen3-éra első évében, 2023-ban rendeznek meg. Az öt évre szóló szerződést opciós jogot is tartalmaz hosszabbításra.

São Paulo már a harmadik új helyszín a jövő évi előzetes versenynaptárban Fokváros és Vancouver után, a kanadai fordulót idénről halasztották el. Emellett az indiai Hyderabad városának is szerződése van egy futam megrendezésére, ennek részletei azonban még nem ismertek. Brazília korábban már kétszer is szerepelt az előzetes versenynaptárban: a Formula-E első szezonjában, 2014-15-ben tartottak volna Rio de Janeiróban futamot, ez azonban egyszerűen elmaradt, míg a 2017-18-as idényre kiírt São Pauló-i verseny halasztását a szervezők kérték és végül Uruguay ugrott be helyette.

A The Race értesülései szerint a 2023-as futamot márciusban tartják majd az Anhembi Sambadrome nevű pályán, ami a város egyik legnagyobb szabadidőközpontjában helyezkedik el, São Paulo Casa Verde Baixa területén, közel a Tiete folyóhoz. Ugyanitt 2010 és 2013 között IndyCar-futamokat is tartottak.

A jövő évre tervezett Formula–E-versenyhelyszínek:

eseményországvárospálya
São Paulo E-PrixBrazíliaSão PauloAnhembi Sambadrome
Cape Town E-PrixDél-afrikai KöztársaságFokvárosCape Town Street Circuit
Paris E-PrixFranciaországPárizsParis Street Circuit
Hyderabad E-PrixIndiaHyderabadHyderabad Street Circuit
Vancouver E-PrixKanadaVancouverVancouver Street Circuit
Rome E-PrixOlaszországRómaCircuito Cittadino dell’EUR
Diriyah E-PrixSzaúd-ArábiaDirijahRiyadh Street Circuit

Címlapkép forrása: ABB FIA Formula E World Championship hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.