Abték jövőre visszatérnek a Formula–E-be

Egy év kihagyást követően, a Gen 3 éra első évében újra a Formula–E-ben fog versenyezni az Abt Sportsline!

Hans-Jürgen Abt csapata mindig is a Formula-E egyik meghatározó pillére volt: már a legelső szezon óta jelen voltak az Audi gyári alakulatának technikai partnereként, Lucas di Grassi révén ők nyerték a széria történetének legelső futamát 2014-ben, Pekingben. A brazil pilóta a 2016/17-es szezonban begyűjtötte a bajnoki címet is, majd a Gen 1 korszak utolsó évében, 2018-ban a csapatbajnoki cím is összejött. Az Audi távozásával 2021-ben Abték is kivonultak a Formula–E-ből, ma délelőtt azonban megerősítésre került, hogy a 2022/23-as idénytől a német istálló visszatér a sorozatba.

„A Formula-E mindig is különleges helyet foglalt el a szívünkben, soha nem titkoltuk, hogy vissza szeretnénk térni. A belső elhatározás már megszületett, jelenleg aktuális és potenciális partnereinkkel tárgyalunk. A cél egy erős csapat behozása a bajnokságba, a pályán és azon kívül egyaránt” – fogalmazott Hans-Jürgen Abt csapatfőnök.

A csapat azt is kinyilvánította, hogy “gyors és okos” versenyzőket kíván szerződtetni, így valószínűleg René Rastnak is visszatérhet a versenyzéshez, aki di Grassi partnere volt a csapatnál, mielőtt felfüggesztették a Formula–E-projektet.

„Ami a két versenyzőnket illeti, nagyon világos elképzeléseink vannak. Valószínűleg esélytelenebbként fogunk indulni, mint a legutóbb gyári csapatként, éppen ezért is fontos, hogy gyors és ügyes sofőrök legyenek a pilótafülkében, akik jól illeszkednek közénk. Az első megbeszélések izgalmasak és nagyon pozitívak, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hamarosan összeáll a csapatunk” – mondta Thomas Biermaier, az Abt Sportsline vezérigazgatója.

Hogy melyik gyártó hajtásláncait fogja használni jövőre az Abt Sportsline, azt a későbbiekben jelentik be.

Címlapkép: Formula-E
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.