Új partnerrel az oldalán fejleszti tovább hiperautóját a Peugeot

A hétvégén Spa-Francorchamps-ban folytatódik a WEC 2022-es idénye, és ugyan a francia gyártó még nem lesz jelen, érdekes hírek érkeztek a Peugeot háza tájáról. Egyesíti erőit a Peugeot Sport és a Capgemini a hiperautó fejlesztése, gyorsítása és optimalizálása érdekében. A specifikus számítások, algoritmusok és a mesterséges intelligencia még nagyobb szerepet kapnak a modell életében.

Többéves együttműködést kötött a Peugeot Sport és a Capgemini annak érdekében, hogy közös erővel fejlesszék tovább a sokunk számára radidálisan kinéző, de határozottan menő Peugeot 9×8 versenyautót, amely hamarosan (elvileg leghamarabb a június 10-i, monzai 6 óráson) a World Endurance Championship-ben debütál. A Peugeot Sport teljesítményének, és a Capgemini digitális eszközeiben rejlő lehetőségeinek összevonásával a csapat mérnökei, a versenyzők és a csapat szerelői még magasabb szintre emelhetik tudásukat a 9X8 modell tökéletesítése érdekében azáltal, hogy a Capgemini adatelemzéssel és mesterséges intelligenciával kapcsolatos szaktudására támaszkodnak a jövőben.

A Capgemini által szolgáltatott specifikus számítások, algoritmusok és mesterséges intelligencia mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a modell egyre precízebb energiagazdálkodásra legyen képes a gyorsításnál és a regenerációs fázisban, amely a teljesítménnyel és a megbízhatósággal kapcsolatos két létfontosságú paraméter. Ez pedig a hosszútávú versenyzésben nagyon nem egy utolsó szempont.

A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek tökéletesen illeszkednek ahhoz a szellemiséghez, amely a Peugeot 9X8 tervezését életre hívta. Az autó viselkedésének valós időben történő vizsgálatára való képesség a lehetőségek tárházát nyitja meg a csapat számára. Ez nemcsak kiegészíti a motorsportban már meglévő, gyorsan fejlődő technológiákat, hanem hozzájárul az egyre magasabb teljesítmény eléréshez, lehetővé téve a versenyforgatókönyvek sokkal szélesebb spektrumának számításba vételét. Emellett az új hiperautó fejlesztéseiből a Peugeot közúti autói is profitálni fognak, hiszen a kapcsolódó kutatási eredményeket ezen a területen is felhasználják majd.

“Örömmel tölt el minket, hogy egyesítjük erőinket a digitális technológiában vezető, valamint az adatelemzés és mesterséges intelligencia terén is szakértő Capgeminivel a Peugeot 9X8 fejlesztése és működtetése érdekében. Minden méter, amit hibrid hiperautónk megtesz a versenypályán vagy a szimuláció során dokumentálásra, rendszerezésre és elemzésre fog kerülni a Capgemini rendkívül kifinomult eszközei segítségével, kiegészítve a csapat által személyesen begyűjtött adatokat” – jegyezte meg Jean-Marc Finot, a Peugeot Sport igazgatója.

„Remek a Peugeot Sporttal együtt dolgozni és azon munkálkodni, hogy a Peugeot 9X8 hibrid hiperautó korának ikonikus autójává váljon. Együtt képesek leszünk arra, hogy a hiperautó teljesítményét annyira megnöveljük, hogy ez azonnali hatást gyakoroljon a versenyen való bemutatkozására. E partnerségnek erős technológiai vetülete van, valamint megerősíti a Capgemini és a Stellantis Csoport között régóta gyümölcsöző kapcsolatot, továbbá életre kelti közös értékeinket és céljainkat arra nézve, hogy innovatív és fenntartható megoldásokkal formáljuk a mobilitás jövőjét” – mondta Jérôme Siméon, a Capgemini Dél-Európai stratégiai üzletágának vezérigazgatója, a csoport igazgatósági tagja.

A teljes mértékben a Peugeot Sport által, a Peugeot stílus és dizájn részlegével együttműködve tervezett 9X8 radikálisan új és hatékony aerodinamikai koncepciót vonultat fel. 100%-ban megújuló üzemanyaggal működik, újgenerációs akkumulátorokkal rendelkezik, ezzel is hűnek maradva a márka innovatív és egyre fenntarthatóbb, mobilitással kapcsolatos kötelezettség-vállalásához.

A partneri együttműködés remekül illeszkedik a Capgemini globális sportszponzorációs stratégiájába is, amelynek keretében jelentős márkákkal és spoteseményekkel működik együtt a világ minden táján (beleértve a férfi és női rögbi világkupát és a golf Ryder Kupát). Ezzel ünnepelve a csapatszellemet, fejlett eszközeivel és technológiai szakértelmével hozzájárulva a teljesítmény és a felhasználói élmény javításához.

A Capgeminiről

A Capgemini globális piacvezető szerepet tölt be a vállalatokkal való együttműködésben annak érdekében, hogy a technológia erejének kiaknázásával alakítsák és irányítsák az üzleti vállalkozásokat. A csoportot minden nap az a cél vezérli, hogy – a technológia által – (emberi) energiát szabadítson fel egy befogadó és fenntartható jövő érdekében. Egy felelős és sokszínű szervezet, amely 325 000 csapattagból áll közel 50 országban.

A Capgemini több mint 55 éves tapasztalatának és magas ágazati szakértelmének köszönhetően kliensei körében nagy bizalomnak örvend. Ügyfelei számára a felhő alapú technológiák, az adatok, a mesterséges intelligencia, az összekapcsolhatóság, a szoftverek, a digitális tervezés és a platformok gyorsan fejlődő és innovatív világa által táplált üzleti igények teljes skáláját igyekszik kiszolgálni a stratégiától a dizájnon át az üzemeltetésig. A cégcsoport 2021-ben 18 milliárd eurós globális bevételről számolt be.

Get the Future You Want | www.capgemini.com

Kép és szöveg: Peugeot Sport / Capgemini
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.