🇺🇸 FP2: Russell nyerte a második szabadedzést, Verstappen és Sainz is botlott

Nem volt véletlen a Mercedes FP1-en mutatott jó teljesítménye: egyedüliként 1:30-on belül autózva George Russell megnyerte a második gyakorlást, miközben Max Verstappen túlmelegedési gondjai csak fokozódtak.

A – helyi idő szerint – délelőtti edzéshez képest lényegesen hűvősebb körülmények vártak a második szabadedzésen a versenyzőkre, akik közül Nicholas Latifi teljesítette az első mért kört. A kanadai idejét Vettel, Sainz, Ocon, majd Alonso döntötte meg, majd ismét Sainz állt az élre 1:31.643-mal. Az első tíz perc végén megérkezett Leclerc is, majd újra Sainz vette át a vezetést, már 1:31-en belüli idővel. Néhány perccel később azonban az idén már többször is hibázó spanyol edzése véget ért, amikor a 13-as kanyar előtt elveszítette uralmát autója fölött, aminek a lenti képen látható következményei lettek.

12 perc kényszerszünetet követően folytatódhatott az edzés, a pilóták többsége pedig néhány lágygumis kvalifikációs szimulációt teljesített. Elsőként Alonso tűnt úgy, hogy megdöntheti Sainz idejét, a spanyolnak azonban a végén el kellett vennie, mert Verstappen nagyon lassan kóricált előtte a pályán. A holland egyébként az edzés első felét kiülte, az első gyakorláson tapasztalt túlmelegedési problémákat követően ugyanis kicserélték a sebességváltóját. A problémát azonban ez sem oldotta meg, az 1-es rajtszámú gép a pályára hajtását követően ugyanis vezethetetlennek bizonyult, Verstappen egyszerűen nem tudta bevenni a kanyarokat, Alonso után még Lance Strollt is blokkolta egy alkalommal. Hamarosan kiderült, hogy a problémát hidraulikus szivárgás okozta, a hátsó tengelyre folyó olajtól pedig a jobb hátsó fék ki is gyulladt. Verstappen visszatért a boxba és többször nem is gurult ki, így a délelőtt balesetező Bottashoz hasonlóan ő is mért kör nélkül zárt.

Sainz idejét először Lewis Hamilton tudta megdönteni 1:30.179-cel, majd hamarosan megérkezett Leclerc 1:30.044-gyel, végül pedig az első négy hétvégéhez képest látványosan kevesebbet delfinező Mercedesszel George Russell vette át a vezetést. A fiatal brit volt az egyetlen, aki befért 1:30 alá, a korábbi Formula–2-es bajnok által futott 1:29.938-as idő eddig a Miami International Autodrome hivatalos körrekordja. Leclerc egyébként még kétszer próbálkozott, de nem tudta megjavítani Russell idejét. Pérez a végén még megverte Hamiltont, így ő lett a harmadik.

Az edzést a szokásos versenyszimulációk zárták, melyek során egyszer Pérez meg is pördült, amikor Vettelt próbálta előzni. A csapatok programját Latifi (ki más?) szakította meg 12 perccel a leintés előtt, amikor félrehúzódott az egyik fal mellé. A kanadai pilóta arra panaszkodott, hogy szerinte az egyik kerekét nem rögzítették megfelelően, majd a hajtása is elment. A legvégén még Vettel és Magnussen is bemutattak egy-egy piruettet, de ez már nem zavarta meg az edzés menetét.

A második szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Címlapkép forrása: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.