A Porsche hajtásláncait fogják használni jövőre Andrettiék

Hosszú távú együttműködést kötött az Andretti Autosport és a Porsche, amely a Gen3-éra első idényétől lép hatályba!

Az Andretti Autosport már a Formula-E legelső szezonja óta jelen van a szériában, igazán komoly eredményeket azonban csak a BMW-vel való szövetségre lépéstől tudtak elérni. A csapat az idei évben már a német gyár támogatása nélkül, de változatlanul az ő hajtásláncaikkal versenyez, a bajorok azonban a Gen3-érára már nem építenek új villanymotort. Az új támogató keresése végül eredményre vezetett, így a Porsche Formula–E-részvétele során először láthat majd el hajtásláncokkal egy ügyfélcsapatot is.

„Formula–E-történetünk már az első szezonban megkezdődött, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a harmadik generációnak is a részesei lehetünk. Az Avalanche Andretti csapat ambíciója a győzelem, a Porsche támogatásával teljes mértékben bízunk teljesítményünkben és növekedésünkben. A megállapodás fontos lépés a jövőnk, a sportunk, partnereink és szurkolóink iránti elkötelezettségünk felé. Alig várjuk, hogy megkezdődjön az új fejezet 2023-ban!” – fogalmazott Michael Andretti.

A Porsche és az Andretti-család együttműködése nem példátlan az autósport-történelem során: az 1983-as Le Mans-i 24 órás versenyen Mario és Michael Andretti egy C-csoportos Porsche 956-ossal ért el 3. helyezést, majd 1988-ban egy 962-essel lettek hatodikok, de ezúttal már Mario unokaöccse, a 2020-ban elhunyt John is velük vezetett.

A Porsche kijelentette, hogy nem tervez további csapatokat is ellátni, mivel a jövő évi kapcsolatok már nagyrészt kezdenek kialakulni (az Envision nemrég kötötte meg szerződését a Jaguarral, míg a DS a következő szezonban várhatóan a Dragonnal működhet együtt). Egyelőre nem tudni, hogy mely hajtáslánc-gyártó látja majd el a visszatérő Abt csapatot, valamint a Techeetah-t, ha az elveszíti a DS partnerségét.

Címlapkép forrása: Avalanche Andretti Formula E hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.