Lirim Zendeli visszatér a Formula–3-ba

Egyetlen hétvégére visszatér az FIA F3-as bajnokság mezőnyébe Lirim Zendeli, a Charouz csapathoz beugorva!

Továbbra sem ismert pontosan, hogy mi lesz a Charouz Racing System 15-ös rajtszámú autójának sorsa. A géppel Ayrton Simmons kezdte az idényt, a brit újoncot azonban egy forduló után kitették a felállásból, miután elfogyott a pénze. Helyét Imolában David Schumacher vette át, ő azonban a hétvégén a Lausitzringen versenyez a DTM-ben, így találni kellett valakit a helyére.

Ez a valaki végül Lirim Zendeli lett, aki korábban két teljes idényt lehúzott a sorozatban (futamgyőzelme is van), valamint a Formula–2-ben is teljesített egy csonka bemutatkozó évet. A német színekben induló, de albán és macedón gyökerekkel is rendelkező versenyző nem teljesen ismeretlen a Charouz számára, hiszen 2018-ban közösen szereztek egy domináns bajnoki címet a Német Formula–4-ben

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek és újra versenyezhetek! Reálisan kell hozzáállnunk a projekthez, ugyanis tíz hónapja nem versenyeztem, és rendkívül nehéz lesz egy 45 perces szabadedzés alatt visszaszokni. Ennek ellenére minden tőlem telhetőt megteszek majd és segítem a csapatot, ahol csak tudom” – fogalmazott Zendeli.

Zendeli utoljára a tavaly, a Formula-2 szocsi hétvégéjén ült versenyautóban.

Címlapkép: Joe Portlock / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.