🇪🇸 FP2: Leclerc maradt az élen délután is

Folytatta jó teljesítményét és a második szabadedzést is megnyerte Charles Leclerc, miközben a Mercedesek is ígéretes formát mutattak.

Vegyesen a közepes és a kemény keverékeken hajtottak pályára az első versenyzők a Spanyol Nagydíj második szabadedzésén, amely továbbra is arról szólt, hogy a rekkenő hőségben a csapatok minél több adatot gyűjtsenek a gumikopásról a vasárnapi futamra. A hétvége során először ült autóba Alexander Albon, Guanyu Zhou és Sergio Pérez – a thai Nyck de Vries, a kínai Robert Kubica, míg a mexikói Jüri Vips kedvéért ülte ki az első szabadedzést.

Verstappen volt az első, aki mérvadó kört ment, elsőre ő és Sainz tudtak 1:21 alá bemenni. A körözést 11 perc után a virtuális biztonsági autó szakította meg, Valtteri Bottas Alfa Romeója ugyanis mindössze három kör megtétele után megadta magát. Nem csak a finn küzdött az elemekkel: Albon és Norris is a 9-es kanyarban hibáztak, átugrattak a rázókövön, alaposan megrongálva autóik padlólemezeit. Norris nem is tudta folytatni az edzést, neki is mindössze hat kör jutott.

21 perc elteltével elkezdtek megérkezni a kvalifikációs próbálkozások, először Sebastian Vettel ugrott az élre a zöld Red Bull-lal az alaposan átdolgozott Aston Martinnal, a német pilóta 1:20.703-as idejét azonban Pérez hamar megdöntötte, annak ellenére, hogy a 10-es kanyarban a forgalom miatt el kellett vegye a gázt. Ezután Verstappen 1:20.006-tal állt az élre, jókora darabot kiharapva a legjobb időből, de az ő elsősége sem tartott sokáig, hamarosan ugyanis mindkét Ferrari és mindkét Mercedes is megelőzte. A legjobb idővel Leclerc zárt, a monacói azonban mégsem lehetett teljesen elégedett, a versenyszimulációk során ugyanis körről-körre több tizedet esett a tempója Verstappenéhez képest, és a gumik elhasználódása is komolyan érintette.

Eredményes edzést zárt az Alpine, Fernando Alonso ugyanis a 6.-, míg Esteban Ocon a 9. helyen végzett, közéjük Pérez és Vettel furakodtak be. A legjobb tízet Mick Schumacher tette teljessé.

A második szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Címlapkép forrása: Scuderia Ferrari hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.