🇪🇸 W Series: Háromból három, Chadwick simán győzött Barcelonában

Rajt-cél győzelmet aratott a szezon harmadik futamán, ezzel magabiztosan vezeti az összetett értékelést Jamie Chadwick.

Barcelonában rendezték a W Series idei harmadik futamát, melyet szokás szerint a kétszeres bajnok Jamie Chadwick kezdhetett a pole-pozícióból. A brit lány mögül Alice Powell rajtolhatott, a második sort pedig Abbi Pulling és Beitske Visser foglalták el. Chadwick a rajtot követően is megőrizte első helyét és igyekezett is meglógni az élen, Pulling pedig megelőzte Powellt, így ő lépett elő az első számú üldözővé. Hátrébb Chloe Chambers csúszott le egy picit a sóderágy szélére, de néhány pozíció elvesztése után tovább tudott haladni.

A rajt

Chadwick tartotta magát az élen, a 3. körben azonban tőle szokatlan hibát követett el, aminek köszönhetően Pulling és Powell felzárkóztak rá. Egy szép hármas csata alakult ki az első helyért, Pulling azonban akármivel próbálkozott, Chadwicknek mindenre volt válasza, még a leggyorsabb kört is visszaszerezte. Powell eleinte támadgatta Pullingot, később azonban visszavett és inkább a gumijaira próbált vigyázni. Az utolsó etapban Powell indított még egy utolsó támadást, de az előzésre igazán nem akadt esélye. Mindeközben az utolsó pontszerző helyekért is élénk csata alakult ki, Sarah Moore és Jessica Hawkins kanyarokon keresztül autóztak centikre egymástól, végül Moore kerekedett felül.

Moore és Hawkins kemény csatája

A különbségek szorosan alakultak, Chadwick a célban mindössze 0,526 másodperccel előzte meg Pullingot, de mégis azt mondhatjuk, hogy sima győzelmet aratott. Powell mögött Emma Kimiläinen végzett a 4. helyen, és hogy mennyire nehéz előzni ezen a pályán, azt jól mutatja, hogy Beitske Visser a végére hiába fogyasztotta el teljesen a gumijait, gond nélkül megőrizte az 5. helyét a két Garciával, Martával és Belénnel szemben.

A pontszerzők sorrendje: Chadwick – Pulling – Powell – Kimiläinen – Visser – M. García – B. García – Martí – Wohlwend – Moore

A bajnoki pontversenyt három futamot követően Chadwick három győzelemmel, száz százalékos teljesítménnyel, 75 ponttal simán vezeti, második Pulling 38-cal, harmadik Visser 31-gyel.

A mezőny most hosszú szünetre megy, a következő futamot július elején rendezik Silverstone-ban.

Címlapkép forrása: formulascout.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.