Kimi Räikkönen nyár végén debütál a NASCAR Sprint Cup Series-ben

A tavaly év végén visszavonuló Jégember eddig bírta versenyzés nélkül, visszatér az Egyesült Államokba, ahol a legnépszerűbb szériában debütálhat, nem is akármelyik pályán.

Räikkönen az utóbbi időben leginkább a gyermekeivel való gokartozás kapcsán nosztalgiázhatott az autóversenyzés felé, de a mai bejelentés egyértelművé tette: vágyik még az adrenalinra a 42 éves finn.

Kimi ugyanis 2011 után ismét Nascar autóba ül, méghozzá annak is a csúcskategóriájában, a Cup Series-ben. A 2007-es F1-es világbajnok az alap szakasz utolsó előtti versenyén, a legendás Watkins Glen-ben fog rajthoz állni a Trackhouse Racing egyik Chevrolet-jének volánja mögött. Olyan versenyzők mellett fog szerepelni ennél a csapatnál, mint Daniel Suarez és az idén kiválóan szereplő “dinnyés ember”, Ross Chastain.

A Jégember számára nem újdonság a Nascar világa, hiszen a Truck Series-be és a Nationwide Series-be is belekóstolhatott korábban egy-egy verseny erejéig és elmondása szerint akkor nagyon élvezte. Ezúttal a Project 91 néven futó program keretén belül sikerült Justin Marks csapatának megszereznie a finn-t, ugyanis a Nascar szeretné elérni, hogy minél több nemzetközi versenyzőt indíthasson. Idén egyébként nem ő lesz az egyedüli ex F1-es, hiszen még februárban a Daytona 500-on Jacques Villeneuve is rajthoz állt, igaz nem sok vizet zavart.

Nem lesz természetesen egyszerű dolga Kiminek sem, hiszen idén új generációs autókat használnak a Cup Series-ben, amikkel még a tapasztalt, állandó versenyzőknek is meggyűlt idén a bajuk. Ráadásul épített pályás tapasztalata is csupán egy rövidre sikerült tesztről van még a Virginia International Raceway-ről, 2011-ből, amikor is összetörte az akkori autóját a finn.

Címlapkép forrása: Nascar.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.