🇲🇨 FP2: Leclerc nyerte a második szabadedzést is a nagyon jól mozgó Ferrarival

Az első szabadedzés után Charles Leclerc a másodikat is megnyerte, bár a péntek kora esti gyakorlást nyugodtan nevezhetjük egy mini időmérőnek is, olyan feszített iramú volt.

A monacói pályán hagyományosan nehéz előzni, ezért különösen nagy jelentőssége van az időmérő edzésnek. Talán nem is véletlen, hogy a csapatok szakítottak a szokásos programokkal és nem a versenyszimulációké volt a főszerep a második szabadedzésen, a csapatok sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek az egykörös tempóra. Ebben pedig egyelőre a Ferrari mindenkinél jobb, a Red Bullnak sok munkája lesz holnap délutánig.

Az első szabadedzéshez képest nagyon hamar nagyon sokat javultak a köridők, Magnussen első gyorskörére Leclerc-nek rögtön 1:15.7-es válasza volt a kemény keverékű gumikon. A két Red Bull ellenben közepessel jött ki, így nem volt meglepő, hogy Sergio Pérez jelentőset tudott javítani, átvéve a vezetést. Sebastian Vettel eközben átélt néhány meleg pillanatot az uszodánál, de ő még megmentette a kicsúszástól az Aston Martint.

Vettel óriásit mentett az uszodánál

Daniel Ricciardo azonban már nem járt szerencsével: az ausztrál ugyanott törte össze a McLarent, ahol néhány pillanattal korábban Vettel is majdnem keresztbeállt, és ahol Jake Hughes súlyos balesetet szenvedett a Formula–2-es időmérőn. Beszédes volt a csapat és Ricciardo között lezajlott rádióbeszélgetés is:

  • – Daniel, rendben van az autó?
  • – Nem, de én rendben vagyok.
  • – Oké, ezt jó hallani. Az autó miatt ne aggódj, helyrehozzuk!

Ricciardónak már nem sikerült, az ausztrál csúnyán összetörte a McLaren-Mercedest

Az újraindítás után a lágy keverékű gumikon Alonso állt az élre, majd megjött a két Red Bull is, akik közül ismét Pérez volt a jobb. A mexikói 1:13.324-es idejét először Leclerc döntötte meg, őt hamarosan megverte Verstappen, majd ismét Leclerc állt az élre. Ezt követően Sainz bejött mögé másodiknak, megverve a két Red Bullt, majd Leclerc tovább javított, egészen 1:12.656-ig leszorítva az órát.

Kettőből kettő egyelőre Leclerc mérlege

A kicsúszások nem maradtak el Ricciardo balesete után sem, de az újabb balesetet szerencsére megúsztuk. Lewis Hamilton például a Mirabeu-nál hibázott, míg a célegyenes végén Lando Norris és Lance Stroll látogatták meg a bukóteret.

Hamilton hibázott a Mirabeu-nál

A második szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

A program szombaton folytatódik Monte-Carlóban.

Címlapkép forrása: Scuderia Ferrari hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.